Hejtmanka Stráská: Byla bych ráda, kdyby se inspirovali i další rodiče

20.02.2020 5:35

Hejtmanka Stráská předala prvnímu jihočeskému miminku roku 2020 zlatý přívěsek, mamince pugét květin a tatínkovi regionální pálenku.

Hejtmanka Stráská: Byla bych ráda, kdyby se inspirovali i další rodiče
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

Zlatý přívěsek s řetízkem předala hejtmanka Ivana Stráská prvnímu jihočeskému miminku roku 2020 Adamu Pechovi ze Strakonic. Připomínat mu bude jeho čas a datum narození včetně znamení zvěrokruhu. Na tamním městském úřadě jej ve středu 19. února převzali jeho rodiče Aneta Pechová a Ladislav Koubek. Ti již spolu vychovávají pětiletou Anetu.

„Přeji Adamovi, aby se mu na světě líbilo, měl v životě štěstí a hlavně zdraví. Rodičům pak přeji hodně trpělivosti při jeho výchově,“ uvedla Stráská. Jméno Adam označila za symbolické, krásné až biblické. „Navíc mě těší, že rodina už jedno dítě má. Byla bych velice ráda, kdyby se tím inspirovali i další rodiče, abychom zastavili úbytek naší populace,“ doplnila hejtmanka. Děti jsou pak podle ní to nejcennější, co v životě máme.

Ke gratulaci se přidal i strakonický starosta Břetislav Hrdlička, který sdělil, že porodnost ve městě stoupá, za což je rád. „Strakonice jsou totiž oblíbeným místem k rození dětí. Vážíme si každého mrňouse, který tu přijde na svět a Adam je navíc výjimečný tím, že se narodil jako letošní první Jihočech. Proto jsme malému Adamovi a jeho rodičům dnes připravili toto slavnostní přijetí,“ dodal starosta s tím, že děti jsou to, co tu po nás zbude.

Znamení zvěrokruhu i čas, kdy přišel na svět

Maminka dostala od hejtmanky pugét květin a tatínek láhev jihočeské pálenky. „Adam přišel na svět 27 minut po půlnoci. Vážil 2 680 gramů a měřil 44 centimetrů. Porod byl přirozený, ale ne plánovaný. Původní termín jsem měla na 2. ledna,“ řekla Pechová s tím, že děkuje za milé přijetí i hezké dárky. „Velice nás to potěšilo,“ dodala.

Koubek pak nastínil, jak si sestra Aneta bráchu Adama užívá. „Je to super, velice se o něj stará a pomáhá třeba i s jeho koupáním,“ uvedl hrdý otec. Zároveň okomentoval, jaké je to mít doma prvního letošního Jihočecha: „Nejvíce mě asi zaskočil obrovský zájem médií, který se kolem Adama rozpoutal.“

Přívěsek, který Adam od hejtmanky dostal, na lícové straně obsahuje jeho jméno, nápis 1. občánek Jihočeského kraje a znamení zvěrokruhu. Na rubové straně jsou hodiny, jejichž ručičky uvádějí čas, kdy přišel na svět a datum 1. 1. 2020.

Stráská tímto setkáním navázala na zavedenou tradici, že dárky předává se zpožděním, aby se mohla maminka i miminko po návratu z porodnice dostatečně zotavit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…