Hejtmanka Stráská: Chceme podpořit zájem o regionální potraviny už u dětí

23.08.2018 21:08

S podporou regionálních potravin bychom měli začít už u dětí. Řekla to hejtmanka Ivana Stráská během slavnostního zahájení letošní Země živitelky, jejíž 45. ročník odstartoval ve čtvrtek 23. srpna na českobudějovickém výstavišti.

Hejtmanka Stráská: Chceme podpořit zájem o regionální potraviny už u dětí
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

Kraj chce podle Stráské vzbudit zájem o regionální potraviny už u našich nejmenších. Proto připravuje ve spolupráci s místními akčními skupinami soutěž pro školní jídelny s pracovním názvem Jihočeská kuchtička. Zvítězí v ní školní jídelna, která při přípravě jídla využívá v co největší míře jihočeské potraviny. „Jídelna s největším podílem našich regionálních potravin získá 100 tisíc, druhá v pořadí 60 a třetí 40 tisíc korun,“ vysvětlila hejtmanka.

Stráská zároveň zastává názor, že bychom se všichni měli také učit jihočeských produktů vážit. „Děti by měli vědět, že kuře neroste samo od sebe v supermarketu a za obyčejným krajícem chleba se skrývá spousta práce,“ zdůraznila hejtmanka a poděkovala všem zemědělcům za jejich každodenní práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…