Hejtmanka Stráská: Seniorské hrátky už získaly pevné místo mezi kulturními událostmi kraje

26.09.2017 20:16

Téměř 1 500 návštěvníků. Taková je konečná bilance II. ročníku Seniorských hrátek. Akce už získala své pevné místo mezi významnými událostmi v regionálním dění. Jenom do Kulturního domu Slavie v Českých Budějovicích přišlo v úterý 26. září strávit příjemné odpoledne přes 500 lidí. Právě zde totiž dospěly letošní Seniorské hrátky do svého finále.

Hejtmanka Stráská: Seniorské hrátky už získaly pevné místo mezi kulturními událostmi kraje
Foto: Archiv Ivany Stráské
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

„Velice mě těší ohlasy návštěvníků, kteří na tuto akci mnohdy vážili cestu i ze vzdálenějších míst,“ nastínila hejtmanka Jihočeského kraje a zároveň patronka tohoto projektu Ivana Stráská, podle níž vedlo k pořádání akce víc důvodů. „Dříve narození spoluobčané tu získají praktické informace o projektu Senior-Pasů, elektronických receptech a mohou si nechat vyšetřit krev či tlak. Navíc mají důvod hezky se obléci, vyrazit mezi lidi a pobavit se. Zároveň tu chceme našim dříve narozeným občanům vyjádřit poděkování za to, co v životě vykonali a dát jim najevo, že jsou pro nás důležitou součástí společnosti a že si jich vážíme,“ dodala Stráská.

Na Seniorských hrátkách 2017 se naši dříve narození spoluobčané mohli v celkem sedmi městech kraje seznámit s kontaktními centry Senior-Point i projektem Senior-Pas. Své místo v programu měla i informační a osvětová činnost v oblasti zdravého životního stylu, zaměřená na význam prevence u civilizačních chorob a důležitost aktivního pohybu.

V případě zájmu jim byl změřen tlak, cukr v krvi, hladina cholesterolu či množství tělesného tuku, na což navazovala odborná konzultace. Seniorské hrátky 2017 nabídly také prezentaci elektronických receptů, které zřejmě od ledna 2018 nahradí ty, na které jsou lidé zvyklí.

Vyvrcholením celé akce pak bylo bezesporu vystoupení šarmantního a nestárnoucí baviče i zpěváka Josefa Laufera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…