Heller (KDU-ČSL): Konvičky a podobných xenofobů se bojím víc než zubožených uprchlíků

19.08.2015 11:29

Martin Konvička a jeho parta reagovali na můj blog z minulé středy takovým způsobem, že bylo nutné napsat reakci.

Heller (KDU-ČSL): Konvičky a podobných xenofobů se bojím víc než zubožených uprchlíků
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Ve středu 12.8. jsem na svém blogu upozornil na skutečnost, že česká společnost má z uprchlíků dle průzkumů největší strach z celé Evropy. Je tomu tak i přesto, že v naší republice ve srovnání s jinými státy téměř žádní uprchlíci nejsou. Blogu si všiml i Martin Konvička a jeho parta. Jako demokrat se diskuzi nebráním, takže jsem naivně očekával slušnou výměnu názorů, byť třeba i ostrou. Vulgarita a primitivnost Martina Konvičky a jeho sympatizantů však předčilo mé veškeré očekávání. Tento blog je nutnou reakcí na jejich chování.

https://www.facebook.com/martin.konvicka.18?fref=ts

Pominu všechny nadávky, kterými mě „zachránci“ Evropy kolem Konvičky nazvali, moc dobře kolem žaludku mi ten večer ale nebylo. Pan Konvička mě v jednom komentáři nazývá družinářem. Je to pravděpodobně proto, že v profilu blogera mám uvedeno, že pracuji mimo jiné také jako pedagog volného času. Mojí náplní práce je i primární prevence sociálně-patologických jevů, tedy prevence, která u kumpánů kolem Konvičky zjevně byla zanedbaná.

Slovo družinář pan Konvička použil jako nadávku, což mě asi mělo poškodit. Je zajímavé, jak Konvička pohrdá vychovateli. Družinář nejsem, ale měl bych se podle Konvičky stydět, kdybych byl. Proč? Co je špatné na člověku, který se po škole stará o program dětí?

Pan Konvička je docent, díky svému vzdělání má jistě dostatečný přehled o světě. O to větší má ale zodpovědnost. On velmi dobře ví, co dělá a co jeho výroky mohou způsobit. Konvička si je dobře vědom, že velmi podobné nálady proti etniku či části společnosti vedli ke druhé světové válce a vyhlazovacím táborům. Rozumím tomu, že jeho obdivovatelé to nejsou schopni dohlédnout, ale pan Konvička jistě ano. Touha po moci je u něho tak obrovská, že je i toto riziko ochoten podstoupit pro svůj politický vzestup. Konvička je člověk, o kterého by si v klidné době nikdo neopřel ani kolo. Jako hyena v lidské podobě zblbnul pár chudáků a těší se na vliv. Za každou cenu. I přes mrtvoly, a to doslova.

Naštěstí drtivá většina akademické obce zůstává nohama na zemi a tlumí vášně. Důkazem toho je i petice, kterou zorganizovali a která snad přivede k zamyšlení větší část společnosti. http://www.vyzvavedcu.cz/

Na stejné populistické vlně se bohužel veze i prezident Zeman a jeho věrný lokaj Ovčáček. Bohužel od prezidenta nemůžeme v této době čekat nic jiného, než zoufalé shánění hlasů od kohokoliv a opět za každou cenu. http://zpravy.idnes.cz/vyzva-k-toleranci-prohlubuje-prikopy-ve-spolecnosti-napadl-ovcacek-vedce-1r6-/domaci.aspx?c=A150818_114632_domaci_kop

V jednom komentáři napsal Konvičkův obdivovatel k mému minulému blogu: „Přesně stejný úsměv bude mít, až mu budou podřezávat krk. To už však nebude chtěné, ale reflexní, nervy si s jeho svaly pohrají.“ Za tento hnusný výlev pisatel ještě dodal rozjásaný smajlík, jako že je to snad veselé. Tak teď opravdu nevím, koho se mám bát víc. Zda zbídačeného uprchlíka nebo sadisty ze sociální sítě. Pokud bych ale přece byl zavražděn nějakým uprchlíkem, pak ale právě kvůli těmto lidem, jako je onen sadista-pisatel. Uprchlíci, kteří od nás žádají pomoc, se samozřejmě mohou rychle radikalizovat právě kvůli nenávistným náladám české společnosti. Takže za vyhrocení situace nakonec neponesou odpovědnost jen uprchlíci, ale z velké části i tito xenofobové a rasisté, kteří tuto odpornou náladu ve společnosti udržují.

Z pana Konvičky a jeho nohsledů mám opravdu větší strach než z uprchlíků. Příčinou mých obav je i komentář, který Konvička poslal mému bratrovi Šimonu Hellerovi: „Pořád můžeme upálit Hellera, tím tak nějak omládneme a získáme v očích islámů trochu kýženého respektu.“ Tady už jde do tuhého, připomínám, že Konvička je docent, nikoliv nějaký bláznivý floutek z ulice. https://www.facebook.com/jirka.heller.3

Je třeba otevřít oči a začít vnímat realitu. Nepodléhat předsudkům a generalizacím, které rafinovaným způsobem vytváří skupina kolem Konvičky. Historie se často opakuje. Za druhou světovou válku nemohli Židé, ale Němci. Pokud u nás vybuchne násilí, ponese za to odpovědnost Konvička a podobní xenofobové, nikoli zubožení uprchlíci. Nenechme to dojít tak daleko, aby to pochopili až naše děti v hodinách dějepisu. Byla by to škoda hlavně pro naši společnost. 

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…