Herbrych (KDU-ČSL): Co přinese dostavba Dukovan?

10.06.2017 16:01

Dobré zprávy o jaderné energetice přicházejí z našeho regionu, ty špatné od státu. Tak to vidím jako člen nové krajské komise pro výstavbu jaderného zdroje v lokalitě Dukovany.

Herbrych (KDU-ČSL): Co přinese dostavba Dukovan?
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Stát je opatrný, až liknavý, a jeho postoj k plnění Státní energetické koncepce nic nepřináší.

Marně čekáme, až jasně řekne: „Chceme energetickou základnu Česka stavět na využití jádra.“ A na druhé straně je v regionu vidět odhodlání hlavně Energetického Třebíčska a jeho partnerů záměr dostavby Dukovan dotáhnout do konce.

Rozšíření elektrárny přitom kromě energetické soběstačnosti Česka po roce 2035 může také výrazně podpořit ekonomiku regionu. Měly by se stavět lepší silnice, přizpůsobené přepravě komponentů, a bude i poptávka po tisících stavbařů a zájem o práci místních firem.  Pro Třebíč a další města či obce v okolí to může znamenat větší poptávku po bytech, školách, zdravotních zařízeních, sportovištích a podobně, jak to prezentovala i jedna z firem, která by se ráda o zakázku ucházela.

Lidé na Třebíčsku se s elektrárnou naučili žít, přestože to pro mnohé nebylo zpočátku snadné. Poznali ale, že chuť a snaha dohodnout se na spolupráci může přinášet výhody oběma stranám. Snad to pochopí i stát.

Josef Herbrych

(článek byl zaslán do červnových Novin Kraje Vysočina)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.