Herman: Další příspěvek ke kultuře připomínání a příklad, jak se Německo vyrovnalo s nacistickou minulostí

24.11.2015 7:24

Daniel Herman se 21. listopadu 2015 jako zástupce KDU-ČSL zúčastnil volebního sjezdu bavorské CSU v Mnichově.

Herman: Další příspěvek ke kultuře připomínání a příklad, jak se Německo vyrovnalo s nacistickou minulostí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Současně se zúčastnil otevření výstavy věnované situaci v pobočném táboře KZ Dachau v Mühldorfu, dále památník bývalé hlavní synagogy v Mnichově a novou mnichovskou synagogu Ohel Jakob.

Ministr Daniel Hermana byl na sjezdu oficiálně přivítán jako reprezentant sesterské strany, a v této roli také blahopřál ke znovuzvolení předsedovi CSU a bavorskému premiérovi Horstu Seehoferovi. Hovořil rovněž se zástupci bavorské zemské vlády. Se svým resortním kolegou, zemským ministrem kultury Ludwigem Spaenlem, prodiskutoval  úspěšně pokračující spolupráci na poli kultury obou zemí a připravované projekty na příští rok.

V doprovodu Ludwiga Spaenla se poté Daniel Herman v Mühldorfu zúčastnil otevření výstavy věnované podmínkám v tamním pobočném táboře koncentračního tábora Dachau, kde bylo vězněno na 8000 především židovských vězňů. Slavnostnímu aktu byli přítomni také přeživší, kteří se podělili o své zážitky a zkušenosti.

„Je to další příspěvek ke kultuře připomínání a příklad, jak se Německo dokázalo vyrovnat se svou temnou nacistickou minulostí,“ uvedl při této příležitosti Daniel Herman.

Součástí programu Daniela Hermana byla dále návštěvna památníku bývalé hlavní synagogy v Mnichově, zničené nacisty o křišťálové noci 1938. Návštěvu nové mnichovské synagogy Ohel Jakob pak ministr využil k setkání s prezidentkou židovské obce v Bavorsku Charlotte Knobloch, s níž jednal o možnostech spolupráce při ochraně a přibližování židovských památek mladé generaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.