Herman (SPO): Fórum cestovního ruchu na téma Vietnam a jeho nadčasové kouzlo

21.10.2017 12:17

Navštívil jsem fórum cestovního ruchu s názvem Vietnam: Timeless charm – Photo Exhibition. Tento seminář se pořádal v prostorách Kaiserštejnského paláce na Malostranském náměstí.

Herman (SPO): Fórum cestovního ruchu na téma Vietnam a jeho nadčasové kouzlo
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Na fóru nechyběla tradiční vernisáž, která zahrnovala nejen ukázky z tradičního vietnamského folklórního představení, ale také výstavu fotografií z různých oblastí Vietnamu jako například národní přírodní rezervace Phong Nha, nádherné vodopády Ban Gioc v provincii Cao Bang, největší světové přírodní jeskyně Son Doong, nádherné moře v provincii Vung Tau nebo překrásné pláže na ostrovech Phu Quoc a Cat Ba či nádherná místa na Spratlyových ostrovech.

Úvodní slovo ohledně cestovního ruchu si vzal pan Truong Manh Son, který je velvyslancem Vietnamské socialistické republiky. Uvedl, že z hlediska cestovního ruchu patří Vietnam k relativně bezpečným destinacím jihovýchodní Asie a počet zahraničních turistů, kteří si ho zvolí jako destinaci pro svoji dovolenou v posledních letech narůstá.

Za jednu z nejdůležitějších událostí pro rozvoj vzájemných vztahů České republiky a Vietnamské socialistické republiky velvyslanec označil státní návštěvu prezidenta Miloše Zemana ve Vietnamu. Důležitým tématem jednání byla možnost zavedení přímého leteckého spojení mezi Českou republikou a Vietnamem.

Na fóru jsem například dozvěděl na základě různých prezentací, že v posledních letech se počet turistů ve Vietnamu neustále zvyšuje s tempem růstu zhruba o 11 procent. V loňském roce byl ve Vietnamu zaznamenán rekord s číslem přibližně kolem 10 milionů turistů. Z prvních 8 měsíců tohoto roku se jednalo o 8,5 milionu turistů.

Nejvíce turistů do Vietnamu přijíždí z Číny, Koreje, Japonska a USA. Vietnam z hlediska cestovního ruchu nabízí turistům čtyři nejdůležitější kategorie jako jsou pláže, kultura, příroda a city breaks. Pláže nabízejí turistům nejen krásu nedotčené přírody, ale také luxusní rezorty, sportovní využití a čerstvé mořské plody.

Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

  • BPP
  • "Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • mimo zastupitelskou funkci

Zajímavé destinace z hlediska kultury jsou nejen v hlavním městě Hanoji, ale také ve starobylém císařském městě Hoi An ve středním Vietnamu. Obrovské zážitky nabízí rozmanitost Vietnamské kuchyně od známých specialit jako je hovězí polévka Pho, jarních závitků až po grilovaný bůček s nudlemi Bun Cha. Turisté si v oblasti city breaks mohou vychutnávat nakupování u řemeslníků nebo aktivity nočního života.

Další přednáška patřila zástupcům ze společnosti Vietnam Airlines. Tato společnost v současnosti nabízí lety nejen do Hanoje, Saigonu či Ho Či Minova města ve Vietnamu, ale také do celé Indočíny kam patří například státy jako Laos nebo Kambodža. Jako novinku zástupci této společnosti představili i levnější ceny přeletů v rámci Indočíny a Vietnamu samotného, a to i v případech, že by čeští turisté využili pro cestu z Evropy do těchto zemí i jinou aerolinii.

Společnost Vietnam Airlines má jednu významnou konkurenční výhodu, kterou se odlišuje od jiných aerolinií – jedná se možnost přepravy osobního nákladu v letadle, a to ve výši 40 kilogramů. V režimu economy je standardně nabízena možnost přepravy nákladů o objemu 30 kilogramů. Společnost také ve Vietnamu nabízí vysoký počet cestovních frekvencí do oblastí jako Danang a Nanchang, které patří mezi jedny z nejhezčích plážových destinací ve středním Vietnamu.

Na toto fórum cestovního ruchu s tématem „Vietnam a jeho nadčasové kouzlo“ byli pozváni mimo jiné i zástupci z Ministerstva pro místní rozvoj ČR, zástupci agentury Czech Tourism a někteří další zástupci z Asia Center a Vietnam Airlines. Pořadatelé fóra přislíbili, že příští ročník bude doplněn mnoha dalšími zajímavostmi. 

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…