Hladík (KDU-ČSL): Lávka v Písku bude zprovozněna

30.07.2020 6:34

V pondělí 20. července projednala rada města Písku záležitost uzavřené lávky u sídliště Portyč. Kloknerův ústav zhodnotil její stav.

Hladík (KDU-ČSL): Lávka v Písku bude zprovozněna
Foto: kduprobrno.cz
Popisek: Petr Hladík (KDU-ČSL)

Kromě vizuálních věcí a sond provedl celou řadu expertíz a v závěru je doporučení, které bude třeba v následujících měsících a letech realizovat. V nejbližší době je možné jí provozovat a pokud umístíme přístroje, které budou zkoumat teplotu, vlhkost, možnosti deformace, tak bude možné jí dále zhruba po dobu 5 let provozovat.

„Městské služby budou muset provést hydroizolaci ve spárách a celý povrch bude potřeba znovu kompletně překrýt. Zábradlí bude potřeba zrevidovat, aby prostřednictvím jeho úchytů také nezatékalo do konstrukce. V průběhu pěti let si budeme moci stanovit na základě měření a stavu konstrukce, co dalšího bude potřeba udělat a kdy lávka dosáhne toho bodu, kdy jí již nebude možné dále provozovat. Jsem moc rád, že chodci po půl roce budou moci lávku zase využívat,“ konstatuje místostarosta Písku Petr Hladík.

Zároveň je přesvědčen, že uzavření lávky v prosinci loňského roku nebylo zbytečné. „Expertíza potvrdila, že je lávku možno dále používat pro chodce i pro cyklisty. Pevně věřím, že pro všechny obyvatele sídliště Pryč, nábř. 1. máje a přilehlých lokalit je to dobrá zpráva a že budou moci další roky lávku nerušeně dále využívat,“ prohlašuje Petr Hladík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…