Hladík (KDU-ČSL): Město Brno uhradí platy nových zaměstnanců i v září

13.08.2017 22:40

V novém školním roce přibudou místa v brněnských mateřských školách. Díky stavebním úpravám a výstavbě nových pavilonů ve třech mateřských školách a vybudování nové mateřské školy na Kamechách vznikne 10 nových tříd pro 280 dětí.

Hladík (KDU-ČSL): Město Brno uhradí platy nových zaměstnanců i v září
Foto: kduprobrno.cz
Popisek: Petr Hladík (KDU-ČSL)

„Nová mateřská škola na Kamechách bude otevřena na začátku října. Vzhledem k velké administrativní náročnosti bude přijímací řízení probíhat s elektronickou podporou, stejně jako v případě květnových zápisů do ostatních mateřinek,“ řekl první náměstek primátora Petr Hladík.

Zbývající tři mateřské školy nebudou přijímat do nových tříd tak velké množství dětí, a proto si přijímací řízení budou řešit individuálně, bez elektronické podpory.

Rozšířené kapacity bude mít MŠ při ZŠ Přemyslovo nám. 1 ve Slatině, kde vznikne 1 nová třída. V Komíně přibude v MŠ při ZŠ Pastviny 7 také 1 třída a v MŠ Žabka v Žebětíně 2 třídy. Na Kamechách díky nové mateřské škole vznikne 168 míst v 6 třídách.

Na pokrytí nákladů obdrží městské části peníze z rozpočtu města

Vydávání přihlášek do MŠ Kamechy bude probíhat od 14. srpna 2017 do 31. srpna 2017 na stránkách ZDE nebo přímo v mateřské škole dne 14. srpna v době od 8 do 12 hodin.

„Město také pomůže vedením škol, které otevřou své kapacity na začátku října, získat a udržet kvalitní zaměstnance již od začátku školního roku. Proto město uhradí platy těchto pracovníků i v září. To také urychlí práce spojené s vybavováním a přípravou objektů na jejich otevření,“ dodává Hladík.

Na pokrytí provozních nákladů nově vzniklých kapacit v letošním roce obdrží jednotlivé městské části peníze z rozpočtu města. Je pro to vyčleněna částka 800 tisíc Kč. Návrh na její rozdělení bude předložen k projednání voleným orgánům města v průběhu měsíce října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.