Hladík (KDU-ČSL): Písek čeká změna jízdních řádů MHD i oprava lávek

06.01.2020 19:06

Do roku 2020 jsme vstoupili v Písku s připravenými plány a jasnými představami, co všechno chceme v našem městě realizovat. Do mé gesce spadají sociální věci, doprava a městské služby. Zmíním proto nejvýznamnější investiční akce, které v těchto oblastech v letošním roce přijdou.

Hladík (KDU-ČSL): Písek čeká změna jízdních řádů MHD i oprava lávek
Foto: kduprobrno.cz
Popisek: Petr Hladík (KDU-ČSL)

Budeme nadále pracovat na projektu rekonstrukce objektu bývalého internátu v Sovově ulici na pobytové zařízení pro seniory s kapacitou 57 lůžek a na zajištění poskytovatele služeb v tomto objektu. V roce 2020 bude také pokračovat spolupráce s Platformou pro sociální bydlení a bude dokončena Koncepce bydlení včetně její implementace. Bude zahájena práce na naplňování aktivit nově schváleného komunitního plánu. Na oddělení sociálně právní ochrany dětí bude zaváděna tzv. cochemská praxe, jde o multioborový přístup při řešení péče o děti po rozvodu nebo rozchodu rodičů. 

Odbor dopravy ve spolupráci s organizační složkou Smart Písek připravuje nové linkové vedení MHD a také změnu jízdních řádů, které začnou platit od července 2020. Dále musí řešit zajištění co nejplynulejší dopravy ve městě při uzavírkách komunikací v rámci akce Teplárny Písek, přechod parovodu na horkovod, kdy bude postupně uzavřena komunikace Zeyerova, Komenského a částečně Chelčického. 
 
Městské služby, kromě standardní péče o zeleň, komunikace, odpady a mnohých dalších činností budou realizovat opravu lávky přes Městský ostrov. Realizace, která je momentálně v přípravě, je plánována na léto 2020. V souvislosti s uzavřením lávky ze sídliště Portyč na nábřeží 1. máje budou zahájeny veškeré práce pro výstavbu nové lávky v tomto místě. Pokračovat budou opravy komunikací i drobné stavení práce na objektech v majetku města.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…