Hlaváček: Známe podobu nového bytového domu Vršovická

28.11.2022 6:37 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu k výsledkům architektonické soutěže

Hlaváček: Známe podobu nového bytového domu Vršovická
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hlaváček (STAN)

Polyfunkční dům se 139 nájemními byty, maloobchodními prostory v přízemí a parkovacími stáními pro obyvatele domu a případně i pro rezidenty Prahy 10 vyroste vedle stadionu Bohemky. Podle zadání soutěže vítězný architektonický návrh musí vyřešit i břeh Botiče s parkovou úpravou a cyklostezkou.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

V roce 2021 jsme podepsali s městskou částí Praha 10 memorandum o spolupráci na rozvoji lokality Vršovická. Městské byty, které zde vzniknou, budou určeny pro profese důležité pro chod města (učitelé a zdravotníci) a pro křehké sociální skupiny (rodiče samoživitelé, osamělí senioři). Součástí je i dostavba a revitalizace fotbalového stadionu a výstavba sportovní haly v Přípotoční.

Soutěž vypsala Pražská developerská společnost a díky ní vznikne architektonicky kvalitní dům na městských pozemcích. Rozšiřování městského bytového fondu coby jednu z možností řešení bytové krize si dlouhodobě kladu za cíl, proto jsem před čtyřmi lety PDS založil. I když na dobré věci se musí čekat, jsem rád, že už teď vidíme, že založení PDS byl správný krok.

Jedná se o historicky druhou architektonickou soutěž na městský bytový dům a vítězně z ní vyšla kancelář z Brna Kuba & Pilař. Kolegům gratuluju a těším se na nové městské byty!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!