Hlavu vzhůru!: ODS už pravicové ideály zahodila

01.10.2013 9:17

Nad výroky Miroslavy Němcové o možnosti budoucích koalic jsme v němém úžasu.

Hlavu vzhůru!: ODS už pravicové ideály zahodila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Hlavní volební lídr ODS má starost o netříštění pravice, proto odmítá povolební spolupráci mimo jiné i s volebním blokem HLAVU VZHŮRU. Podle Němcové jsme nedemokratickou stranou. K tomu můžeme pouze dodat, že v našich řadách je několik desítek bývalých členů ODS, kteří mají většinou společný zážitek.

Ten se týká regionálních sněmů ODS, na nichž se sestavovaly volební kandidátky. Nic tak zmanipulovaného, pohrdajícího náznaky demokratických procesů, zrežírovaného regionálními bossy, jsme si do té doby neuměli ani představit. Pro mnohé z nás to byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme ODS opustili. Jestli to paní Němcová neví a zaklíná se vnitřní demokracií, pak buď vědomě lže nebo dění v ODS dosud nepochopila.

Překvapuje nás také, že Miroslava Němcová mluví v souvislosti s netříštěním pravice o ANO, Úsvitu a SPOZ. Považuje je snad za pravicové strany? To snad ne. Ani u jedné nevidíme žádné náznaky obhajoby ideálů individuální svobody, národních zájmů, malého a nezadluženého státu a parlamentní demokracie.

Vidíme pouze pokusy řídit stát autoritativně jako firmu, destruovat systém zaváděním tzv. přímé demokracie, která žádnou demokracií není, nebo inklinovat k prezidentskému systému s neomezenou mocí represivních složek. Miroslava Němcová je asi vidí úplně jinak.

Ještě více nás překvapuje, že se Němcová nevymezuje vůči levici. Chce snad ODS pod jejím vedením jít levicovým kolektivistům z ČSSD a KSČM více naproti? Dočkáme se ještě socialističtějších návrhů z její dílny, než je garance prvního bytu a první práce pro mladé? Na čí úkor to bude tentokrát? ODS už nemůže hovořit o netříštění pravicového spektra, protože konzervativně liberální postoje vědomě opustila. Některé kroky její vlády se stejně „pravicovou“ TOP 09 to dávno naznačovaly, současné návrhy a výroky tento trend potvrzují.

JUDr. Václav Musílek
tiskový mluvčí
volební blok HLAVU VZHŮRU

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: HLAVU VZHŮRU!

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…