Hloušek (ODS): Novým ředitelem městské policie je Martin Žďárský

16.12.2022 9:15

Ředitelem Městské policie Hradec Králové se stal strážník Martin Žďárský. Ve funkci nahradil Miroslava Hlouška, který byl v polovině listopadu zvolen náměstkem primátorky pro oblast ekonomiky, sportu, dopravy a správu městských organizací.

Hloušek (ODS): Novým ředitelem městské policie je Martin Žďárský
Foto: ODS
Popisek: ODS

Martin Žďárský působí u hradecké městské policie dva roky, doposud pracoval na pozici instruktora přípravy. Zde se věnoval organizaci a vedení fyzické přípravy strážníků, vytvářením taktik služebních zákroků, jejich výuce a výcviku v nich. 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí
Před svým nástupem k městské policii, a to od roku 1995, působil v bezpečnostních sborech ČR. Od roku 2006 na Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR a od roku 2007 jako vrchní komisař na oddělení krizového řízení krajského ředitelství Policie ČR Královéhradeckého kraje. „S ohledem na všechny jeho pracovní a osobní zkušenosti jsem přesvědčen, že je to správný člověk do této funkce. Proto jsem ho také nominoval, aby dočasně převzal vedení městské policie a jsem rád, že tento návrh většina zastupitelů přijala,“ uvádí náměstek primátorky Miroslav Hloušek, předchozí ředitel hradecké městské policie.

Do vedení městské policie nastupuje Martin Žďárský ihned, co jej schválili zastupitelé města, a funkci bude vykonávat po dobu uvolnění náměstka primátorky. „Této příležitosti si vážím, je to pro mě nová výzva a pokusím se v nové funkci navázat na již kvalitně nastavený systém, dle kterého městská policie funguje doposud,“ říká ředitel městské policie Martin Žďárský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…