Hlubuček (STAN): V Praze se soutěžilo o nejhezčí vydlabanou dýni

04.10.2019 18:29

Ve čtvrtek 3. října se na Kozím plácku v Praze 1 soutěžilo o nejhezčí vydlabanou dýni. Akci s příznačným názvem „Dýňování“ pořádal za podpory hl. m. Prahy spolek Prevence dětem pro školky, školy i širokou veřejnost.

Hlubuček (STAN): V Praze se soutěžilo o nejhezčí vydlabanou dýni
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta obce Lysolaje Ing. Petr Hlubuček (STAN)

Děti, rodiny, ale i senioři, si zde mohli zkrášlit jednu dýni a čekat, zda právě ta jejich bude tou vítěznou. Celodenní program zpestřilo divadélko pro děti a hudební vystoupení a nechyběly ani ochutnávky dýňových specialit.

Dýňování na Kozím plácku symbolicky ukončilo zahrádkářskou sezónu místní komunitní zahrady Za Haštalem. „Jsem rád, že komunitní zahrada není jen prostorem, kde si místní občané vypěstují svůj salát, bylinky nebo jahody. Je zároveň místem sousedského setkávání, navazování nových přátelských vztahů a seznamování se s lidmi z místní komunity. Navíc je i originálním oživením městské krajiny,“ uvedl náměstek primátora Petr Hlubuček, který akci poskytl záštitu a kterého zájem občanů o zahradu velmi těší.

Soutěžící měli k dispozici dílnu s veškerým vybavením pro tvůrčí činnost. Zároveň byly vítány i vlastní ozdoby účastníků. Interaktivní akce spojená se zdobením dýní dokreslila podzimní atmosféru a přitáhla pozornost mnoha kolemjdoucích.

„Tato akce, kterou jsme pořádali již druhým rokem, měla velký ohlas. Sešly se zde všechny generace a mě osobně těší, že si návštěvníci společně užili jedinečnou podzimní atmosféru. Už nyní se těšíme na příští rok,“ řekl Martin Štolc, předseda spolku Prevence dětem.

Celodenní snažení účastníků vyvrcholilo slavnostním vyhlášením soutěže o nejkrásněji nazdobenou dýni. Výherci získali věcné dary a deset nejhezčích dýní bude vystaveno na dětském hřišti Za Haštalem, kde se nachází i první komunitní zahrada na území Prahy 1. Zájem občanů v průběhu letní sezony výrazně převýšil kapacity této zahrady, proto se do příštího roku otevřou tři nové komunitní zahrady – na Malé Straně (u Komunitního centra Kampa), na Novém Městě (zahrada V Jirchářích) a na Starém Městě (obnovená komunitní zahrada na dětském hřišti Za Haštalem).

Fotografie z akce naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.