Hodek (ČSSD): I přes současné mrazy máme volná místa pro osoby bez přístřeší

01.03.2018 9:49

Mrazivé počasí, které má trvat do víkendu, zatím kapacity v rámci zimních opatření v noclehárnách pro osoby bez přístřeší nepřeplnilo.

Hodek (ČSSD): I přes současné mrazy máme volná místa pro osoby bez přístřeší
Foto: Ladislav Carda
Popisek: radní Daniel Hodek (ČSSD)

„Situaci nepřetržitě monitorujeme. V současné době je k dispozici stále přibližně 100 volných míst na lodi Hermes. Jinak ostatní noclehárny jsou od noci z pondělí na úterý zaplněny. Připraveny máme varianty k případnému navýšení míst pro přečkání noci,“ uvedl radní pro sociální oblast Daniel Hodek.

„V případě naplnění všech volných kapacit jsme připraveni otevřít nízkoprahová denní centra i na noc či postavit vyhřívané stany a tím navýšit místa pro osoby bez přístřeší,“ upřesnil Tomáš Ján, ředitel Centra sociálních služeb Praha.

Letos se podařilo rozšířit počet nocleháren o další objekt v Michli, a tím navýšit kapacity o dalších 150 míst. V noclehárnách v Michli a Vackově je tak zájemcům k dispozici 350 míst k přespání.

Zimní počasí je nejhorším obdobím pro lidi bez přístřeší. Proto pro ně Praha každoročně připravuje v rámci zimních opatření pomoc, kterou Centrum sociálních služeb Praha zabezpečuje v koordinaci s neziskovými organizacemi.

„V tomto mrazivém počasí jsou maximálně vytíženi všichni terénní pracovníci, kteří zajišťují pro osoby bez přístřeší oblečení a také informační servis, kam se mohou v případě nouze obrátit a kde najdou pomoc. Jejich důležitou činností je i poskytování základní zdravotní péče. Za jejich práci bych jim rád poděkoval,“ dodal ředitel Ján.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…