Holický (ANO): O prázdninách se ve školách pracuje

13.08.2022 9:20

Prosklený výtah v Základní škole Bezdrevská za 3,2 milionu korun zajistí bezbariérový provoz. S jeho zprovozněním se počítá koncem letošního roku.

Holický (ANO): O prázdninách se ve školách pracuje
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Stavební úpravy v Základní škole Grünwaldova zahrnují celkovou demontáž a demolici nevyhovujících spojovacích chodeb, výstavbu nových a jejich rozšíření drobnými přístavbami. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí
Z provozních důvodů je celá akce rozdělena na tři realizační etapy, a to od roku 2021 až do září 2023, kdy dojde k finalizaci vnitřních úprav a dokončení fasád. Cena je 39,3 milionu korun. Nový školní pavilon v Základní škole Pohůrecká má jedno nadzemní podlaží. Funkčně a provozně je samostatný a se vstupní částí pavilonu prvního stupně je propojen spojovací chodbou. Stavba za 29,6 milionu korun skončí v srpnu. Rekonstrukce vzduchotechniky kuchyně v Mateřské škole Neplachova stojí 5,9 milionu korun. Stávající vzduchotechnika se demontuje a v souladu s platnou legislativou ekologicky zlikviduje. Následně bude na zahradě školky osazena nová centrální vzduchotechnická jednotka s chlazením a rekuperací tepla a chladu. V prostoru varny bude nainstalován vzduchotechnický odsávací strop s integrovaným osvětlením. Centrální řídicí systém měření a regulace zajistí bezpečný, efektivní a energeticky optimalizovaný provoz celého vzduchotechnického zařízení. Práce skončí kolem 20. srpna. V Mateřské škole K. Štěcha se zatepluje obvodový plášť a dělá se tam zelená střecha s novým záchytným systémem. Počítá se s výměnou oken a vstupních dveří, na jižní a východních fasádách s předokenními žaluziemi. Rekonstrukcí projdou například i vnitřní elektroinstalace a osvětlení. Vznikne tam nová centrální domovní předávací stanice. Otopná soustava bude nově vyregulována a doplněna o termostatické hlavice a ventily. Obnova školky za 86,8 milionu korun se provádí ve třech etapách od roku 2021 s dokončením na podzim 2023.,“ uvedl k investicím náměstek primátora Petr Holický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy