Holík (ČSSD): Kroměříž znovu finančně podpoří pořadatele akcí pro veřejnost

19.01.2023 16:47

Město i letos podpoří pořadatele akcí a programů pro veřejnost. Stejně jako v předchozích letech pro tyto účely vyčlenilo peníze na projekt nazvaný Podpora občanské aktivity pro komunitu.

Holík (ČSSD): Kroměříž znovu finančně podpoří pořadatele akcí pro veřejnost
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

„Lidé, kteří chtějí pro své spoluobčany uspořádat kulturní, sportovní, společenskou či osvětovou akci, mohou využít částku 50 tisíc korun, která je na tyto účely v rozpočtu vyčleněna. O finanční podporu mohou žádat pořadatelé, v tomto případě fyzické osoby, a to až do konce srpna,“ uvedl místostarosta Karel Holík. 

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

O peníze mohou požádat obyvatelé města Kroměříže včetně místních částí. Podmínkou je, aby připravovaná akce či projekt byl určen pro obyvatele Kroměříže, konal se v letošním roce a vstup byl pro veřejnost zdarma.

„Maximální výše finančního daru na jednu akci je 10 tisíc korun a může pokrýt až stoprocentně náklady na její přípravu a organizaci. Z příspěvku lze hradit například nájemné, odměny do soutěží, zdravotnický materiál, knihy, učební pomůcky a tisk, kancelářské potřeby či propagační materiály a rovněž konzultační, poradenské a vzdělávací služby,“ upřesnila projektová manažerka a koordinátorka projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Michaela Jiříková.

Žádosti je možné podávat do 31. srpna 2023 na adresu Michaela Jiříková, Město Kroměříž – Projekt Zdravé město Kroměříž, Riegrovo náměstí 149, Kroměříž. Podrobné informace o projektu Podpora občanské aktivity pro komunitu získají zájemci na webových stránkách Zdravého města ZDE.

Projekt doplňuje dotační systém města, který je zaměřený na neziskové organizace, spolky i další subjekty, které působí či pořádají akce na území města. Více informací o tomto systému najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…