Holiš (ANO): Využili jsme k nákupu elektřiny výhodné načasování

18.01.2018 5:29

Rožnov už pošesté nakoupil elektřinu na komoditní burze

Holiš (ANO): Využili jsme k nákupu elektřiny výhodné načasování
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Město Rožnov pod Radhoštěm na Českomoravské komoditní burze Kladno opět nakoupilo elektřinu pro letošní rok. A to nejen pro městský úřad, ale také pro svých 11 příspěvkových organizací. Nákup elektřiny na burze město šetří přibližně 10% nákladů na nákup elektřiny, což mohou být ročně (dle vývoje cen) až statisíce korun.

Rožnov pod Radhoštěm znovu na letošní rok nakoupil elektřinu na Českomoravské komoditní burze Kladno. „Na burzovním trhu jsme pořídili elektřinu už pošesté. Máme tak mnohaleté zkušenosti třeba s načasováním nákupu na dobu, kdy ceny jsou nejnižší. Možnost výhodného načasování nám ze všech forem veřejné zakázky dává jen burza a my jsme ji při posledním nákupu bezezbytku využili,“ sdělil starosta Rožnova Radim Holiš.

Velkoobchodní cena elektřiny na českém trhu podle něj loni vzrostla dramaticky, v řádu desítek procent. Rožnovské radnici se přesto podařilo dosáhnout ceny jen o 5 korun na megawatthodinu (tj. o 0,7 %) vyšší než v roce 2016.  „Vysoutěženou cenu 743 Kč/MWh považujeme za úspěch. A vzhledem k nákupu na dva roky jsme si ji navíc dokázali zafixovat až do konce roku 2019,“  upřesnil Holiš.

Rožnovská radnice na burzovním trhu nakupuje elektřinu v nízkém napětí pro městský úřad a 11 příspěvkových organizací, mezi něž patří školy a školky, knihovna, kulturní klub a Hasičský sbor města Rožnov pod Radhoštěm.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice