Horák (LEV 21): Mičurinci, plaťte škody

22.11.2013 7:24

Napadlo mě to včera, když jsem na protestní demonstraci před sídlem ČNB spatřil jejího guvernéra. Vylétl z budovy k hovořícímu Jiřímu Paroubkovi a poněkud hystericky na něj cosi povykoval. Nemohl a snad ani nechtěl zakrýt značnou nervozitu, nebo dokonce strach. Oboje má proč mít.

Horák (LEV 21): Mičurinci, plaťte škody
Foto: NS - LEV 21
Popisek: Stínový ministr spravedlnosti NS - LEV 21 Karel Horák

Intervence ČNB vůči české koruně bylo evidentním krokem „mimo mísu“. Při znalosti reálií naší země však nebylo ani zdaleka jediným. Nastává čas začít vážně diskutovat o tom, jak politiky a vůbec všechny, kdož o čemkoli rozhodují, přimět k náhradě škody za nesprávná a nezákonná rozhodnutí.

Každý, kdo v továrně vyrobí zmetek, má malér. Kdo se při práci splete, způsobenou škodu nahrazuje. Je to úplně samozřejmé a nikdo proti tomu snad ani protestovat nemůže. Ve sféře řízení – počínaje obcemi, přes kraje až po centrální řízení státu to ovšem neplatí. Proč? Proč by neměli ti, kdož na těchto úrovních rozhodují, nést následky svých špatných rozhodnutí ?

Několikrát navýšená cena tunelu Blanka v Praze, směšný projekt na pořadatelství Olympijských her tamtéž, chyby v čerpání dotací v ROP Severozápad, předražené dálnice, projekt zdravotních knížek IZIP, průšvih s sKartami a škoda vzniklá České spořitelně, špatné hospodaření a zbytečné náklady v rezortech vnitra a obrany, církevní restituce, prošvihlé připojení s nárokem na náhradu škody u švýcarského soudu v kauze MUS, Nejvyšším kontrolním úřadem desítky usvědčených plýtvalů…to je jen nahodilý výčet černých děr z poslední doby, kde zmizely stovky miliard korun.

Kdo za to může? Mičurinci! Pochybní experimentátoři, kteří rozhodují o vynakládání peněz ze státních, obecních či krajských rozpočtů podle hesla „z cizího krev neteče.“ Pokud nejde přímo o trestnou činnost porušování povinností při správě cizího majetku, nepochybně jde o způsobení škod, které se nevím proč na konkrétních odpovědných jedincích nevymáhají.

Pokud, Mičurinci, umíte tak lehce rozhazovat peníze, jež vám nepatří, je načase vás pěkně zkasírovat, pokud jste cokoli „zprasili.“ Každý máme svou odpovědnost.

Nejsou na to či ono peníze? Ale kdeže! Mičurinci, plaťte, a hned budou!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…