Hřib (Piráti): Praha získá a opraví Kasárna Karlín

18.04.2023 6:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kasárnám Karlín.

Hřib (Piráti): Praha získá a opraví Kasárna Karlín
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Hřib

Praha získá a opraví Kasárna Karlín!

Stane se tak v rámci obřích majetkových směn mezi státem a Prahou v hodnotě 1,7 miliard Kč. Možná si ještě vzpomenete, jak jsme je začali tvrdě vyjednávat už minulé volební období. Tehdy jsem se střetával s bývalým premiérem Babišem, který si kladl podmínku, že nám zastaví Letňany úřednickým ghettem. To jsme zatrhli a posouvali řešení směn ve věcné rovině. A protože jsem se v tom velmi angažoval, mám velkou radost, že se to teď podařilo završit!

Kolem Kasáren Karlín vznikla nadšená komunita lidí, která dokázala jedno křídlo budov a nádvoří proměnit v živoucí veřejný prostor pro setkávání a kulturu. Teď tedy bude řada také na nás. Konečně můžeme postupně celý areál zrekonstruovat a dát smysl i jeho dalším částem, které jsou nyní v havarijním stavu.

Majetkové směny se ale týkají i dalších nemovitostí. Stát například získá nemovitosti ve Fakultní nemocnici Fakultní nemocnice Bulovka. Tím se vyřeší majetková roztříštěnost, která odblokuje modernizaci nemocnice. Praha zase získá například budovu na Hybernské, aby zde mohla tvořit ještě atraktivnější centrum akademického a studentského života.

Tohle je prostě opravdu velký krok pro Prahu, který otevírá naše město dalším potřebným proměnám!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii