Huneš (KDU-ČSL): Nezemřít strachy. Stačí smrt z předsudků

16.01.2021 10:04

Rozdělená společnost se opět rozdělila. Tentokrát nad očkováním proti covidu-19. Lidí odmítajících očkování je spousta. Jsme promořeni předsudky, obavami, dezinformacemi. Jsou jich plné sociální sítě, tisk, televize.

Huneš (KDU-ČSL): Nezemřít strachy. Stačí smrt z předsudků
Foto: hunes.cz
Popisek: Robert Huneš

Nad očkováním proti tetanu, žloutence, neštovicím, klíšťové encefalitidě aj. se prakticky nikdo nepozastavuje. Hexavakcína, zřejmě nejvíce zatěžující dětský organismus, je společenskou samozřejmostí. Přesto očkování proti covidu-19 spustilo hysterii. Pár věcných poznámek.

1. Pokud by jakákoli firma dodala na trh neprověřenou či neběžně rizikovou vakcínu a projevilo se to u očkovanců závažnými problémy, tak si docela obyčejně podepíše ekonomický rozsudek smrti. Zkrachuje. To žádná farmaceutická firma nechce. Proto také nic takového na trh nedodá.

2. Odpovědnost vůči rodičům, prarodičům, těžce nemocným a dalším křehkým blízkým, by měla rozumného člověka vést k očkování sebe sama právě proto, aby je nenakazil. Jako neočkovaný a tím možný bezpříznakový přenašeč mohu nakazit starou maminku, která následkem toho může zemřít. To je příliš krutá daň za vyčkávací taktiku.

3. V USA bylo již naočkováno několik milionů lidí a nezemřel v důsledku toho nikdo. Na nákazu koronavirem zemřelo kolem 400 000 Američanů. Výsledek tohoto utkání je 0 : 400 000 ve prospěch očkování.

4. Ano, máme volbu – nemusíme se nechat očkovat, na plošnou vakcinaci můžeme rezignovat. Tím si zvolíme i nadále to, co již téměř rok nechtěně prožíváme. Chceme v tom pokračovat?

5. Dnes jsme v našem zdravotnickém zařízení očkovali. Naši lékaři se očkovat nechali. Jsou tak hloupí, nevzdělaní a nezodpovědní?

Pojďme udělat dobrý skutek. Kdo jsme (celkem) zdraví, nechme se očkovat. Podstoupením pomůžeme celé společnosti vrátit se do normálu a ochráníme nejslabší mezi námi. Já do toho jdu.

PhDr Mgr. Robert Huneš, MBA
ředitel hospice sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích

Zdroj.

PhDr. Mgr. Robert Huneš

  • KDU-ČSL
  • Ředitel hospice v Prachaticích
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…