Hyský (ČSSD): Téma ochrany lesů a péče o ně je v dnešní době více než aktuální

28.04.2019 8:39

Také letos pokračuje spolupráce s Nadací dřevo pro život a Kronospanem v lesní pedagogice.

Hyský (ČSSD): Téma ochrany lesů a péče o ně je v dnešní době více než aktuální
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD logo

V minulém týdnu začala v sídle kraje další ze série akcí lesní pedagogiky. Skupina 25 dětí ze 4. třídy ZŠ Seifertova v Jihlavě se dozvěděla nejdříve formou prezentace a následně formou kvízů a interaktivních ukázek o práci lesníků, kteří se starají o sběr šišek a semen z listnatých dřevin, zalesňování – výsadbu sazenic, oplocování listnatých dřevin z důvodu ochrany před okusem zvěře, o práci s motorovou pilou nebo přibližování dříví koněm i moderní technikou, tedy harvestorem. Partner akce firma Kronospan prezentovala výrobu dřevěných desek, plovoucích podlah, obkladů, laminátů, obkladových panelů a OSB desek konkrétními ukázkami. Děti se po interaktivní přednášce rozdělily do šesti skupin a soutěžily v kresbě na dřevotřískové desky vyřezané ve tvaru jehličnatých a listnatých stromů.

„Na dřevěných deskových stromcích jsme viděli namalovanou lesní zvěř, plody stromů, houby, lesní techniku i těžaře. Téma ochrany lesů a péče o ně je v dnešní době více než aktuální, a proto děkuji dětem za jejich aktivní účast. Potěšilo mě, že všechny děti chodí pravidelně do lesa, a jak samy řekly, nikdy by v lese neodhodily žádné odpadky. Navíc mají docela přesnou představu o tom, co všechno se ze dřeva vyrábí,“ pochválil děti radní Martin Hyský. Kraj Vysočina ve spolupráci s firmou Kronospan a Nadací dřevo pro život uspořádaly osvětovou a výtvarnou akci pro děti už počtvrté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.