Hyťhová (Trikolora): Švýcarsko a covid vs. Česká republika a covid

21.10.2021 13:57 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k opatřením proti šíření koronaviru ve Švýcarsku a u nás

Hyťhová (Trikolora): Švýcarsko a covid vs. Česká republika a covid
Foto: Archiv Terezy Hyťhové
Popisek: Tereza Hyťhová

Před pár dny jsem navštívila Švýcarsko. Všichni známe Švýcarsko jako velice vyspělou a ekonomicky stabilní zemi. Co se týče covidu, tak Švýcarsko má narozdíl od ČR covid pasy. To je aplikace, s kterou můžete navštěvovat restaurace, kulturu, sportovní zařízení apod. Je to aplikace, která vám po dvou dávkách očkování nebo po negativním testu vygeneruje QR kód, s kterým se MUSÍTE U VSTUPU DO VŠECH zařízení prokázat.

Pokud váš QR kód není platný - nemůžete sedět v restauraci uvnitř, ale pouze ve venkovních prostorech. Odpovědnost je zde na provozovatelích, kteří by jinak zaplatili tučnou pokutu. Narozdíl od ČR Švýcarsko nikdy nemělo dlouhou dobu zavřené školy a úplné lockdowny.

V listopadu proběhne ve Švýcarsku referendum, kde si občané mohou zvolit, jestli chtějí všechna covidová opatření zrušit, či ne. Zatím to podle předběžných průzkumů vypadá, že přes 60 % lidí chce covidová opatření zachovat.

My zde sice nemáme covid pasy (Sněmovna přes kritiku neprojednala), ale máme zde od 1. 11. také povinnost prokazování se testy či očkováním (v papírové formě) či QR kódem v mobilní aplikaci Tečka. Opět se nad naší svobodou stahují mračna. Jak dlouho ještě? Jak dlouho tohle bude trvat?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …