Ivo Valenta: Respirátory a hřbitovní svíce jako zakázané zboží?

29.12.2020 16:42

Komentář na facebookovém profilu k opatřením proti šíření koronaviru.

Ivo Valenta: Respirátory a hřbitovní svíce jako zakázané zboží?
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Když jsem včera na sociálních sítích zahlédl fotografii, že se v některém z obchodů dostaly do zakázané zóny prodeje respirátory, domníval jsem se, že se jedná jen o fotomontáž nebo vtip – mýlil jsem se.

Jak správně píše autor článku ZDE, nad některými opatřeními zůstává rozum stát. Aby totiž zmatkům nebyl konec, vláda ve snaze zabránit další kritice své činnosti a nastolit rovné podmínky pro malé živnostníky a velké obchody rozhodla o tom, že se v supermarketech nebude prodávat sortiment, jenž nabízejí obchody, které musí mít zavřeno.

A tak se v zakázané zóně, obehnané páskami, ocitly i pastelky pro školáky, přezůvky, hřbitovní svíce a – světe, div se – také respirátory.

Ano, je správné a žádoucí, aby měli velcí i malí stejné podmínky. Není fér, aby velké řetězce navyšovaly tržby na úkor živnostníků, kteří v důsledku epidemiologických opatření krachují.

Stále ale nepochopím, proč musí mít zavřeno například papírnictví, prodejny s obuví, některé opravny a podobně. Jsou to přitom provozovny, kde se za den vystřídá sotva pár desítek osob, jejichž počet lze navíc velmi snadno korigovat. Zde je podle mne zákaz prodeje naprosto nelogický, zbytečný a pro mnoho živnostníků také likvidační.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…