Jakob (TOP 09): To vy jste tady udělali rozpočtový rozval, my to musíme napravovat

29.11.2023 16:03

Projev na 82. schůzi Poslanecké sněmovny 29. listopadu 2023 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2024.

Jakob (TOP 09): To vy jste tady udělali rozpočtový rozval, my to musíme napravovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Jakob

Děkuji, pane místopředsedo. Vážené dámy, vážení pánové, já musím reagovat na předchozí příspěvek kolegyně Schillerové, protože mně u něj téměř padla brada. Paní předsedkyně, prostřednictvím pana předsedajícího, vy takovým konejšivým tónem jste tady z vašeho pohledu říkala výčet, výčet slibů, které údajně neplní naše vláda, přitom právě ta vaše předchozí vláda tady způsobila spoustu potíží, které musí řešit ta současná, ať už je to rozpočtový rozval, ať už je to neřešení energetické koncepce, ať už je to slíbená důchodová reforma, s kterou jste neudělali vůbec nic.

Naopak naše vláda, naše vládní strany slíbily konsolidovat, slíbily udržitelné důchody. Slíbili jsme zajištění energetické bezpečnosti a to vše plníme. NATO jsme splnili, závazek vůči NATO, což je naprosto klíčové v dnešní bezprecedentní bezpečnostní situaci. Vláda zvládla nápor válečných uprchlíků, energetickou krizi a bojuje s inflací - na rozdíl od vašich návrhů, které jdou proti, ať už to byly pozměňovací návrhy při konsolidačním balíčku, které šly proti konsolidaci, nebo současné pozměňovací návrhy k rozpočtu, které by zvýšily schodek o víc než 50 miliard. Je to vaše politika - po nás potopa. Je potřeba zrychlit investice, inovace, digitalizace, to se daří - na rozdíl od vašich návrhů, které by prohlubovaly (Předsedající: Čas, prosím.) schodek státního (Předsedající: Čas, prosím.) rozpočtu. (Nesouhlas poslanců hnutí ANO.) Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A že to pokaždé vyleze z TOP 09, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSaba , 29.11.2023 16:59:57
Pohled na Jakoba mě jenom utvrzuje v přesvědčení, že čím blíže k ekonomickému a sociálnímu rozvalu státu, tím více psychicky narušených občanů v jeho strukturách. To není jen vláda, jde to napříč všemi státními i nestátními organizacemi. Je to stav před apokalypsou.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.