Jakob (TOP 09): Záchranářům má kraj pomáhat, ne jim házet klacky pod nohy

22.03.2020 9:10

Středočeští záchranáři hejtmance vzkázali, že nemají žádné roušky ani respirátory. „Byli zvyklí na zásoby, které během pandemie nemají,“ zdůvodnila jejich rozhořčení hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová v DVTV.

Jakob (TOP 09): Záchranářům má kraj pomáhat, ne jim házet klacky pod nohy
Foto: TOP 09 / David Tesar
Popisek: Jan Jakob

„Všichni zdravotníci potřebují maximální podporu materiální i lidskou. Od paní hejtmanky se jim nedostává ani jednoho,“ říká starosta Roztok a místopředseda TOP 09 Jan Jakob. Ve Středočeském kraji podle starosty a krajského zastupitele Jakoba panuje chaos v distribuci informací i ochranných prostředků.

„Jaroslava Pokorná Jermanová by měla okamžitě rezignovat. Na nedostatek manažerských schopností jsme si u paní hejtmanky bohužel už zvykli. Na nedostatek empatie k záchranářům, kteří denně nasazují své zdraví, si zvyknout nehodláme,“ říká Jan Jakob, starosta středočeských Roztok.

„Nebýt daru akademiků, záchranáři by v sanitkách jezdili nechráněni. To by byl neuvěřitelný hazard,“ dodává Jakob. „A zřejmě se z něj paní hejtmanka vůbec nepoučila. Jako starosta obce ze Středočeského kraje jsem očitým svědkem toho, jak distribuce ochranných pomůcek absolutně nefunguje,“ dodává Jakob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny