Janča (ANO): Jak Kalousek překroutil výroky Andreje Babiše

02.10.2013 20:30

K tomuhle se musím vyjádřit, abych mohl myslet na další práci. Miroslav Kalousek nařkl předsedu ANO Andreje Babiše, že chce zničit malé podniky.

Janča (ANO): Jak Kalousek překroutil výroky Andreje Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Jako malá obchodní s.r.o. jsme v podstatě obdoba většího OSVČ a jsme závislí na fungování tuzemských převážně exportně zaměřených producentů a nadnárodních hráčů jako je např. i automobilka Hyundai a její místní subdodavatelé. Ti jsou pochopitelně i jedni z velkých novodobých zaměstnavatelů v SM regionu, kde bylo po r 1990 přes 100tis. nezaměstnaných hlavně havířů a hutníků v důsledku útlumu těžkého průmyslu.

Účelovou argumentaci Kalouska , že hnutí ANO ( spíše panu Babišovi)  jde o likvidaci OSVČ a malých firem na úkor podpory velkých zaměstnavatelů jako je Agrofert pochopitelně taky odmítám . Malé subjekty bez prosperujících větších firem mají jen omezené možnosti fungování na hranici přežití ( zoufalá situace je např. v oblastech bývalé NDR ,Bruntálska , Karvinska ,aj.) . A takové „parazity“ by chtěl jak Mládek , tak Kalousek bez rozdílu ještě více vyždímat včetně pracujících důchodců. Tím pochopitelně nemyslím provozovatele velmi ziskových ubytoven, heren a nepoctivé obchodníky s alkoholem a  cigaretami, kde je to bez diskuzí . Ti se budou mít bez nutných změn ještě lépe, když bude ještě více nezaměstnaných štědře podporovaných státem.

Jestli teď někteří politici populisticky dokola řeší budoucnost ztrátového OKD a zaměstnanost havířů díky propadu cen uhlí v souvislosti s levnější nabídkou z USA díky břidlicovému plynu a pokračující krizi, tak případným ukončením či omezením provozu OKD, Mittalu a Evrazu je prognozováno až 70tis. nových nezaměstnaných v MSK převážně však z menších navazujících subdodavatelů z řad s.r.o. a OSVČ. A to je třeba asi lidem zdůrazňovat, kdo je držel při životě!

Otázkou je, kolik dalších by se asi položilo menších firem a OSVČ a přibylo by nezaměstnaných , kdyby podobný osud teď potkal i automobilový průmysl a Volkswagen i Hyundai  by zvažoval uzavření ztrátových podniků v CZ?  A co by to vedle sociálních výdajů udělalo i s HDP a exportními čísly, kterými se v médiích dokola argumentuje , jak naše ekonomika dobře funguje?

Tento dotaz  bych adresoval jak Kalouskovi tak  i ostatním smýšlejícím, ať celému národu konkrétně řeknou , jak by tu situaci řešili?   Je jasné, že mu jde o volební preference TOP09 a o jeho případnou pozici v budoucí vládní koalici, tak kolem sebe kope jako ostatní.

Jan Janča, Majitel společnosti Elinex

reklama

autor: ANO

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.