Janeček (KSČM): Zvýšení mzdy o pět set korun je pouze malou náplastí

07.04.2014 10:55

Ministryně Marksová (ČSSD) se chlubí zvýšením minimální mzdy v příštím roce o 500 Kč. Po dobu stagnace několika let, s výmluvami na špatný stav ekonomiky jako celku, nedocházelo téměř k žádným úpravám ve vztahu k minimální mzdě.

Janeček (KSČM): Zvýšení mzdy o pět set korun je pouze malou náplastí
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Ani důchodci na tom nebyli a nejsou o mnoho lépe. Přesto však i proti tomuto minimálnímu zvýšení dnes již velmi razantně vystupuje expertka na sociální problematiku z ODS Kohoutová. Naposledy se minimální mzda nepatrně zvýšila za vlády Jiřího Rusnoka, kdy z osmi tisíc stoupla na 8 500 Kč. Snad nejlepším průzkumem, jak na tom občané opravdu jsou, by byl test postavit vládní představitele před hotovou věc a ponechat jim plat 8 500 Kč. Je nutno také předpokládat, že občan žije sám, bez manželky a rodičů. V tom případě se může pouze modlit, aby přežil. Není se co divit, že lidé používají různé společnosti, které jim poskytují půjčky. A tím čím dál víc padají do dluhové pasti, z které už většinou není žádná záchrana. Česká republika nemá peníze, to je dnes zcela běžné konstatování vládních představitelů. Současně však sledujeme stále více a více vyplouvajících privatizačních a dalších projektů, které nás všechny stály miliardy korun. To, že budou jejich iniciátoři odsouzeni, je sice hezké, ale vrátí se do státní pokladny peníze? Nezaměstnanost hrozící v mnoha krajích České republiky se jen prohlubuje krachy dalších firem, proto by měla paní ministryně velmi rychle zatáhnout za brzdu, protože na kraji chudoby je tisíce rodin a mnoho občanů již v chudobě žije. Každý stát je posuzován především podle toho, jak se dovede postarat o sociálně slabé, postižené a děti. Nechtěl bych se dočkat toho, aby ještě větší procento dětí nemohlo zaplatit obědy ve školních jídelnách a na druhé straně, aby různí vykukové prosperovali na úkor nás všech.

Ing. Pavel Janeček, kandidát pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Janeček

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…