Janeček: ODS by se nejdříve měla zamyslet sama nad sebou než někoho kritizovat

30.09.2013 16:28

Reakce na paní Němcovou.

Janeček: ODS by se nejdříve měla zamyslet sama nad sebou než někoho kritizovat
Foto: ODS
Popisek: Jiří Janeček

Jako bývalý člen ODS se musím podivit a ohradit nad vyjádřením Občanských demokratů, kteří vylučují jakoukoli povolební koalici se čtyřmi uskupeními.

Paní Němcová, které kandiduje  za ODS na premiérku označila tyto strany za nesystémové a nedemokratické. Mezi nepřijatelné partnery označila hnutí ANO Andreje Babiše, Úsvit senátora Tomia Okamury, blok Hlavu vzhůru a SPOZ. ODS by se nejdříve měla zamyslet sama nad sebou než někoho kritizovat. ODS tímto prohlášením defakto dobrovolně přepouští vládu v České republice komunistům a ČSSD včele se Sobotkou. Je to postoj  nezodpovědný, nekonstruktivní a nedemokratický. Každá strana, která kandiduje v parlamentních volbách a získá svým volebním programem hlasy voličů má právo vyjednávat a být součástí vlády. O tom, zda nakonec usednou ve vládě nebo ne, musí rozhodnout kompromisní společný návrh jednotlivých stran, který co nejvíce odpovídá volebním programům stran. ODS nemá právo pochybovat o politickém názoru občanů a navádět je, koho mají volit a koho ne. ODS tímto ztrácí koaliční potenciál a předává vládu levici.
 
Jiří Janeček, kandidát za Prahu Volebního bloku- Hlavu vzhůru! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Janeček

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách