Jelínková (KDU-ČSL): Dostupné bydlení

30.11.2021 17:00 | Komentář

V kontextu současné situace, v níž se dnes nacházíme, bude téma dostupného bydlení pro všechny věkové skupiny a pro všechny sociální vrstvy tématem číslo jedna.

Jelínková (KDU-ČSL): Dostupné bydlení
Foto: Senát
Popisek: Šárka Jelínková (KDU-ČSL)

Ceny pozemků, bytů, stavebního materiálu rostou do závratných výšin a pro novou vládu se musí stát otázka bydlení jednou z hlavních priorit.

Výstavbu je nutné v prvé řadě urychlit, zjednodušit a zbavit byrokracie. Naším společným cílem musí být dosažení výstavby 40 tisíc bytových jednotek ročně, aby se poptávka začala vyrovnávat s nabídkou a ceny mohly trvaleji klesnout. Celé vyřizování stavebního povolení by mělo probíhat on-line a několikanásobně se zrychlit. Musíme uvolnit pozemky pro výstavbu a zlepšit podmínky pro obce, které staví domy. Obec by měla mít jasnou představu o rozsahu bytové nouze na svém území a o konkrétních lidech, jichž se problém týká. Takto připraveným obcím by měl stát poskytnout výhodné půjčky pro výstavbu. A konečně musíme prosadit systémové změny, konkrétně zákon, který by řešil sociální a dostupné bydlení, i podporu v bydlení a na který Česko čeká už více než 15 let. Bez systémového přístupu bytovou nouzi nevyřešíme.

ŠÁRKA JELÍNKOVÁ
senátorka za Kroměřížsko

Zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…