Jihočeský kraj: Školu otevřel hejtman Zimola s prezidentem.

03.09.2014 6:40

VOŠ a SPŠ automobilní a technická v Č. Budějovicích v úterý slavnostně otevřela své brány po dlouhodobé rekonstrukci. Na opravy a vybavení za více než 80 milionů korun (financováno z ROP Jihozápad) přispěl také jihočeský kraj coby zřizovatel, a to částkou ve výši 35 milionů korun. Společně s hejtmanem jihočeského kraje Jiřím Zimolou se otevření zúčastnil mj. také Viktor Sigl, prezident Hornorakouského zemského sněmu.

Jihočeský kraj: Školu otevřel hejtman Zimola s prezidentem.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

„Exkurze opravenou školou mi nabídla řadu překvapení. Dnešní učebny technických oborů se podobají už spíše laboratořím. Při rozhovorech panem ředitelem Šindelářem či s jednotlivými pedagogy jsem viděl opravdové nadšení z nových pomůcek a zařízení“, řekl Jiří Zimola.

„Pomoc jihočeského kraje byla opravdu významná, bez této pomoci bychom na podobné moderní vybavení nikdy sami nedosáhli,“ řekl ředitel školy Jan Šindelář.

VOŠ a SPŠ automobilní také spolupracuje se zahraničními institucemi, např. s podobnou školou v německém Deggendorfu. „Škola je nyní na opravdu vysoké úrovni. Po této rekonstrukci a doplnění vybavení mohu s potěšením oznámit, že v plánu je též kooperace s rakouskými školami ve Steyru a Linzi,“ řekl Viktor Sigl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce