Jihočeský kraj získal od státu 61,7 milionu na opravy silnic

16.11.2013 7:38

Celkem 61,655 milionu korun získal Jihočeský kraj na opravu silnic II. a III. tříd. Peníze pocházejí ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Uzavření smlouvy na tuto částku schválila 15. listopadu 2013 rada kraje.

Jihočeský kraj získal od státu 61,7 milionu na opravy silnic
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

„Zhruba před měsícem jsme obdrželi zprávu, že na Státním fondu dopravní infrastruktury je na opravy silnic II. a III. tříd v majetku krajů 600 milionů korun. Na základě toho jsme si podali žádost na finanční prostředky ve výši 51,586 milionu pro Jihočeský kraj a 20,112 milionu pro Správu a údržbu silnic Jihočeského kraje. V prvním případě se jednalo o 12 oprav, ve druhém o devět,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Státní fond dopravní infrastruktury ale nakonec uvolnil pro Jihočeský kraj částku 41,542 milionu a pro správu a údržbu silnic 20,112 milionu, tedy celkem 61,665 milionu korun s tím, že peníze by měly být profinancovány do konce roku 2013. „V porovnání s ostatními kraji jsme dostali nadprůměrnou sumu, což ale pochopitelně souvisí s rozlehlostí jihu Čech a délkou sítě silnic,“ dodal Zimola.

Správa a údržba silnic dostala od rady kraje zároveň pokyn, aby opravy začala okamžitě nejen připravovat, ale především realizovat. „Je třeba zdůraznit, že se jedná o takzvané neinvestiční prostředky, tudíž je nelze využít na rekonstrukce, ale pouze na opravy,“ doplnil Zimola.

Podle hejtmana se kraj chystá částku utratit smysluplně, tedy že chce opravit nejpostiženější úseky, kde si řidiči stěžují na nekvalitní povrch komunikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu