Jirava (ANO): Chceme budovat další fitparky

16.05.2018 12:22

Řada jihoměstských sportovišť se v květnu rozšířila o zbrusu nový fitpark v Centrálním parku. Městská část Praha 11 jej vybudovala za podpory hlavního města Prahy.

Jirava (ANO): Chceme budovat další fitparky
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

Cvičební plocha se čtyřmi posilovacími stanicemi a běžeckou dráhou bude pro veřejnost otevřena každý den, samozřejmě zdarma. Fitness hřiště je zároveň koncipováno tak, aby ho mohly využívat všechny generace - od dětí po seniory. "Je to prostě místo, kde se lidé sejdou, zacvičí si, protáhnou se, pečují o své tělo. Jde bezesporu o prospěšnou záležitost a budeme budovat další,"  slíbil starosta MČ Praha 11 Petr Jirava (ANO).

Cvičební prvky slouží především k protažení dolních a horních končetin, ale i břišního nebo zádového svalstva. Na každé z posilovacích stanic je umístěn jednoduchý návod k použití včetně ilustračního obrázku. Majitelé chytrých telefonů si navíc mohou přes QR kód stáhnout aplikaci s podrobným popisem funkcí jednotlivých cvičebních prvků.

Hřiště se nachází v blízkosti Základní školy Mikulova, při jeho otevření proto nebyla nouze o malé sportovce, kteří ho nadšeně "pokřtili": "Mám radost, že se hřiště líbí - je důležité, aby děti nejen získávaly nové znalosti, ale mohly také občas protáhnout tělo. Ostatně když budou mít příležitost trochu se provětrat, půjdou jim i ty znalosti lépe do hlavy,"  dodal Jakub Lepš (TOP 09), zástupce starosty MČ Praha 11 pro školství, sport a kulturu.

V rámci rozpočtu jedenácté městské části patří investice do životního prostředí, tedy i revitalizace parků, výstavby nových či oprav stávajících sportovních a dětských hřišť, tradičně k nejvyšším položkám. Nejinak tomu je v letošním roce. Ještě před letními prázdninami bude například otevřen revitalizovaný park mezi ulicemi Křtínská a K Milíčovu, který návštěvníkům nově nabídne hřiště na pétanque, grilovací místo, přírodní amfiteátr nebo fitness hřiště s deseti cvičebními stroji a pítkem.

V běhu je rovněž příprava rekonstrukce několika hřišť na malou kopanou nebo školního hřiště při ZŠ Mendelova, zřízení čtyř hřišť pro seniory a dvou agility hřišť ve veřejné zeleni nebo projekt přístavby sportovní haly ZŠ Campanus. V dubnu byla zahájena oprava víceúčelového hřiště v areálu ZŠ Donovalská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…