Jirava (ANO): Chceme budovat další fitparky

16.05.2018 12:22

Řada jihoměstských sportovišť se v květnu rozšířila o zbrusu nový fitpark v Centrálním parku. Městská část Praha 11 jej vybudovala za podpory hlavního města Prahy.

Jirava (ANO): Chceme budovat další fitparky
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

Cvičební plocha se čtyřmi posilovacími stanicemi a běžeckou dráhou bude pro veřejnost otevřena každý den, samozřejmě zdarma. Fitness hřiště je zároveň koncipováno tak, aby ho mohly využívat všechny generace - od dětí po seniory. "Je to prostě místo, kde se lidé sejdou, zacvičí si, protáhnou se, pečují o své tělo. Jde bezesporu o prospěšnou záležitost a budeme budovat další,"  slíbil starosta MČ Praha 11 Petr Jirava (ANO).

Cvičební prvky slouží především k protažení dolních a horních končetin, ale i břišního nebo zádového svalstva. Na každé z posilovacích stanic je umístěn jednoduchý návod k použití včetně ilustračního obrázku. Majitelé chytrých telefonů si navíc mohou přes QR kód stáhnout aplikaci s podrobným popisem funkcí jednotlivých cvičebních prvků.

Hřiště se nachází v blízkosti Základní školy Mikulova, při jeho otevření proto nebyla nouze o malé sportovce, kteří ho nadšeně "pokřtili": "Mám radost, že se hřiště líbí - je důležité, aby děti nejen získávaly nové znalosti, ale mohly také občas protáhnout tělo. Ostatně když budou mít příležitost trochu se provětrat, půjdou jim i ty znalosti lépe do hlavy,"  dodal Jakub Lepš (TOP 09), zástupce starosty MČ Praha 11 pro školství, sport a kulturu.

V rámci rozpočtu jedenácté městské části patří investice do životního prostředí, tedy i revitalizace parků, výstavby nových či oprav stávajících sportovních a dětských hřišť, tradičně k nejvyšším položkám. Nejinak tomu je v letošním roce. Ještě před letními prázdninami bude například otevřen revitalizovaný park mezi ulicemi Křtínská a K Milíčovu, který návštěvníkům nově nabídne hřiště na pétanque, grilovací místo, přírodní amfiteátr nebo fitness hřiště s deseti cvičebními stroji a pítkem.

V běhu je rovněž příprava rekonstrukce několika hřišť na malou kopanou nebo školního hřiště při ZŠ Mendelova, zřízení čtyř hřišť pro seniory a dvou agility hřišť ve veřejné zeleni nebo projekt přístavby sportovní haly ZŠ Campanus. V dubnu byla zahájena oprava víceúčelového hřiště v areálu ZŠ Donovalská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.