Jiří Zelenka skončil, nastane znovusjednocení Severočechů.cz?

13.06.2017 5:34 | Zprávy

Mostecký podnikatel Jiří Zelenka – člověk, který se na veřejnosti donedávna neoprávněně prezentoval jako zakladatel politického hnutí Severočeši.cz (ve skutečnosti ale byl před několika roky „jen“ jedním ze spoluzakladatelů hnutí) – zaslal předsednictvu Severočechů.cz oznámení o ukončení svého členství v Severočeších.cz.

Jiří Zelenka skončil, nastane znovusjednocení Severočechů.cz?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební plakát Severočechů

Konečně pochopil, že jeho další členství v politickém hnutí je neúnosné.

Zelenka rozbil v letech 2014 – 2015 toto hnutí na dvě části. Svým přístupem k vedení „jeho“ části Severočechů.cz znemožňoval komunikaci v rozdělené členské základně a snažil se o ovládnutí celého hnutí. Vyvolal naprosto neodůvodněné a nesmyslné čistky, aby hnutí zbavil členů, kteří k jeho části nepřeběhli. Následně opakovanými a nezákonně svolávanými valnými hromadami hnutí navodil složitý právní stav, který byl napraven až několika soudními řízeními.

Soudy daly za pravdu oficiální části politického hnutí Severočeši.cz – tedy členům shromážděným kolem Františka Ryby, Hany Jeníčkové a Luboše Pitína.

Jmenovaní dali podnět druhé straně (odštěpené Zelenkou) a nyní vedené Bronislavem Schwarzem, jehož obsahem je návrh, že pokud Zelenka nebude členem hnutí, je možné Severočechy.cz opět sjednotit a navázat na úspěšnou činnost z minulosti. Navrhli udělat tučnou čáru za problémovým obdobím, způsobeným nekalým Zelenkovým jednáním. Jeho výsledkem se mimo jiné stala neúčast Severočechů.cz v Zastupitelstvu Ústeckého kraje, ačkoli ti byli v předchozím volebním období třetím nejúspěšnějším volebním subjektem, těšícím se důvěře veřejnosti.

Předsednictvo hnutí chce navázat na tuto tradici a plně se věnovat práci ve prospěch občanů, žijících v obcích a městech Ústeckého kraje.

„Zelenka svým odchodem potvrdil, že v Severočeších.cz mu šlo jenom o jeho vlastní prospěch a všechna jeho tvrzení o zlodějnách Hany Jeníčkové, Františka Ryby, Ireny Čapkové (tehdejších členů předsednictva politického hnutí) a dalších členů hnutí byla smyšlená a účelově měla vést k posílení jeho moci a osobních zájmů.

Podobným způsobem se Zelenka snažil rozeštvat i Sdružení Mostečané Mostu (SMM). „Protože se mu to nezdařilo, tak zlou a agresivní kampaní za využití stejných lží, jako se to stalo u Severočechů.cz, poškodil SMM v komunálních volbách konaných v roce 2014“, sdělil František Ryba, skutečný iniciátor založení politického hnutí Severočeši.cz a jeho bývalý předseda, jenž na podzim uvedeného roku abdikoval na svoji funkci na protest proti zlovolným praktikám Zelenky, které neměly nic společného s představami členů o činnosti hnutí.

„Rozhodnutí o svém odchodu měl Jiří Zelenka udělat už dávno. Jeho jednání mě doslova vyvádělo z míry. Vedlo k roztržce. To byl obrovský negativní důsledek pro hnutí. Pevně doufám, že se nyní spolupráce obnoví – a to na bázi z doby, kdy jsme jako hnutí začínali. Ten projekt stojí za obnovení,“ řekl v reakci na novou situaci v hnutí senátor za Severočechy.cz Jaroslav Doubrava.

Předsednictvo politického hnutí Severočeši.cz

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.