John: Tak konečně už korupce v naší republice není "trestuhodná", nýbrž trestná

05.03.2014 21:40

Přinejmenším zatím a v jednom konkrétním případě. Na základě podnětu předsedkyně středočeské krajské rady VV Marty Frýbertové příbramští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyř osob kvůli pochybnému prodeji tamní 1. polikliniky.

John: Tak konečně už korupce v naší republice není "trestuhodná", nýbrž trestná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Příbramská radnice pod vedením tehdejšího starosty Josefa Řiháka velice sporným způsobem odsouhlasila ve výběrovém řízení vítězství firmy Triticum, k níž měl sám pan Řihák blízký vztah.

Policista Emil Mašanka, který na případu původně pracoval, konstatoval, že šlo o jednání „nanejvýš podezřelé“, úředníci prý ale zákon neporušili a věc byla odložena. V den, kdy se pan starosta Josef Řihák stal novým středočeským hejtmanem, požádal policista Emil Mašanka o uvolnění ze služebního poměru. V současnosti Mašanka pracuje na Krajském úřadu Středočeského kraje jako vedoucí nově vzniklého Odboru veřejných zakázek. S určitou dávkou sarkasmu to také lze také označit za „nanejvýš podezřelé".

Je jasné, že bitva o spravedlnost teprve začala, ale pořád ještě máme málo případů skutečného vyšetřování korupčního jednání, takže si musíme vážit každého, kdo se nevzdal a snaží se spravedlnost dotáhnout do konce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek John

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Nová nizozemská vláda výrazně zpřísní svou azylovou politiku

6:16 Fiala (SPD): Nová nizozemská vláda výrazně zpřísní svou azylovou politiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k azylové politice nové nizozemské vlády.