John (VV): Ze sídliště v Janově se stalo ghetto. Občané jsou bezbranní

22.04.2014 21:40

Kandidát do Europarlamentu Radek John spolu s poslancem Davidem Kádnerem dnes navštívili vyloučené lokality v Janově a Mostě, kde jim dělal průvodce Karel Komárek, ředitel organizace K srdci klíč provozující azylové domy.

John (VV): Ze sídliště v Janově se stalo ghetto. Občané jsou bezbranní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

John spolu s Kádnerem si odpoledne prohlédli vybydlené domy v Janově, který John před dvěma lety měl možnost navštívit v roli ministra vnitra, a mohl porovnávat rozdíly. „ Je to tu mnohem horší, celá patra paneláků jsou zazděná a některé byty vyhořelé. Relativně slušné sídliště se změnilo v totální ghetto,“ konstatoval zhoršení situace John. Jedním dechem připomněl Věcmi veřejnými propagované Šluknovské desatero, které však tehdejší vláda odmítla.

Poslanec Kádner před dvěma lety upozorňoval v souvislosti s problémy v Janově vedení města Litvínov, že nejhorší variantou je zazdění domů. „ Jediná šance na relativní nápravu je donutit majitele ke srovnání domů se zemí, tím se obnoví původní ráz města a klesne vysoká kriminalita“ konstatuje Kádner. John v souvislosti připomněl zamítavé stanovisko Vlády ČR z minulého týdne, kdy kabinet odmítl změnu zákona o nutné obraně. „ To je další podpásovka na lidi, protože ti slušní občané se doma ani nemohou bez obav bránit.  Když majznete zloděje po hlavě pánvičkou moc silně, hrozí Vám navíc postih u soudu,“ připomněl John absurditu českého právního řádu.

Poslanec i čestný předseda VV se následně odebrali do azylového domu pro muže a přilehlé noclehárny v Mostě, kde je provázel ředitel Komárek. „Překvapila mě zvídavost pana Johna. Ptal se na takové detaily jako průběh služeb pro lidi bez domova, forma práce s nimi a jejich osudy. Zaujaly ho ale i problémy financování sociálních služeb a role obcí při zaměstnávání těchto lidí,“ uvedl Komárek. 

Dokonale ironicky působí v kontextu dnešní zpráva, v níž Radiožurnál upozornil, že mostečtí policisté se potýkají s nedostatkem pohonných hmot a hlídky nesmějí ujet více než za dvanáctihodinovou službu. Mostecko se přitom potýká s vysokou kriminalitou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…