John (VV): Ze sídliště v Janově se stalo ghetto. Občané jsou bezbranní

22.04.2014 21:40

Kandidát do Europarlamentu Radek John spolu s poslancem Davidem Kádnerem dnes navštívili vyloučené lokality v Janově a Mostě, kde jim dělal průvodce Karel Komárek, ředitel organizace K srdci klíč provozující azylové domy.

John (VV): Ze sídliště v Janově se stalo ghetto. Občané jsou bezbranní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

John spolu s Kádnerem si odpoledne prohlédli vybydlené domy v Janově, který John před dvěma lety měl možnost navštívit v roli ministra vnitra, a mohl porovnávat rozdíly. „ Je to tu mnohem horší, celá patra paneláků jsou zazděná a některé byty vyhořelé. Relativně slušné sídliště se změnilo v totální ghetto,“ konstatoval zhoršení situace John. Jedním dechem připomněl Věcmi veřejnými propagované Šluknovské desatero, které však tehdejší vláda odmítla.

Poslanec Kádner před dvěma lety upozorňoval v souvislosti s problémy v Janově vedení města Litvínov, že nejhorší variantou je zazdění domů. „ Jediná šance na relativní nápravu je donutit majitele ke srovnání domů se zemí, tím se obnoví původní ráz města a klesne vysoká kriminalita“ konstatuje Kádner. John v souvislosti připomněl zamítavé stanovisko Vlády ČR z minulého týdne, kdy kabinet odmítl změnu zákona o nutné obraně. „ To je další podpásovka na lidi, protože ti slušní občané se doma ani nemohou bez obav bránit.  Když majznete zloděje po hlavě pánvičkou moc silně, hrozí Vám navíc postih u soudu,“ připomněl John absurditu českého právního řádu.

Poslanec i čestný předseda VV se následně odebrali do azylového domu pro muže a přilehlé noclehárny v Mostě, kde je provázel ředitel Komárek. „Překvapila mě zvídavost pana Johna. Ptal se na takové detaily jako průběh služeb pro lidi bez domova, forma práce s nimi a jejich osudy. Zaujaly ho ale i problémy financování sociálních služeb a role obcí při zaměstnávání těchto lidí,“ uvedl Komárek. 

Dokonale ironicky působí v kontextu dnešní zpráva, v níž Radiožurnál upozornil, že mostečtí policisté se potýkají s nedostatkem pohonných hmot a hlídky nesmějí ujet více než za dvanáctihodinovou službu. Mostecko se přitom potýká s vysokou kriminalitou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…