Jurečka (KDU-ČSL): Evropská komise je připravena masivně podpořit restart ekonomiky EU

24.04.2020 5:35

„Evropská komise je připravena rychle a masivně podpořit restart ekonomiky členských států Evropské unie,“ řekl po jednání s předsedkyní komise Ursulou von der Leyen a špičkami Evropské lidové strany předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Jurečka (KDU-ČSL): Evropská komise je připravena masivně podpořit restart ekonomiky EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Účastníci videokonference se shodli na tom, že do budoucna se musí na úrovni Evropské unie zabezpečit soběstačnost ve strategických odvětvích, jako je právě zdravotnictví.

„Musíme si uvědomit, že v průměru 70 procent HDP jednotlivých členských států je vázáno na jednotný evropský trh. Pokud budeme všichni investovat do restartu ekonomiky, podpory pracovních míst, tak i my všichni budeme silnější,“ řekl na tiskovém brífinku Jurečka. Podle něj pak musí státy, které jsou na tom epidemiologicky dobře, citlivě a bezpečně koordinovat uvolňující opatření.

Evropská lidová strana chce v souvislosti s koronavirovou krizí prosadit úspory uvnitř struktur Evropské unie. Finance z nevyužitých programů chce převést do programů na pomoc státům, které bojují s pandemií nemoci Covid-19. „Evropská lidová strana se chce také zasadit v příštích měsících o lepší koordinaci zdravotnického materiálu a volných kapacit, aby si státy vzájemně nabízely pomoc s umístěním nebo převozem pacientů, kteří jsou dneska vážně ohroženi na životech,“ uvedl europoslanec a místopředseda lidovců Tomáš Zdechovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.