Jurečka (KDU-ČSL): Nepotřebné nádražní budovy budou nabízeny efektivněji

16.02.2021 13:36

Rekonstrukce tratí a nádražních budov, které jsou v Olomouckém kraji často v dezolátním stavu, to je téma, kterému se aktivně věnuje předseda KDU-ČSL a zastupitel Olomouckého kraje za Spojence Marian Jurečka.

Jurečka (KDU-ČSL): Nepotřebné nádražní budovy budou nabízeny efektivněji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Na dnešní tiskové konferenci uvedl, že díky iniciaci jednání s ministrem dopravy Havlíčkem a generálním ředitelem Českých drah Bednárikem bylo např. u nádražních budov, které jsou vytipovány jako nepotřebné, dohodnuto efektivnější nabízení v rámci realitního trhu současně s prodloužením lhůty oné nabídky ze tří měsíců na šest. Stejně tak legislativa při bezúplatném převodu majetku, která je nyní velice zdlouhavá, má být bezodkladně novelizována a zjednodušena. „Objekty se taktéž nebudou nabízet pouze starostům dotčených obcí, ale také prostřednictvím Místních akčních skupin,“ doplnil Jurečka.

Olomoucký senátor a místopředseda senátního výboru pro zdravotnictví Lumír Kantor se na místě vyjádřil k ústavní stížnosti avizované předsedou senátu Vystrčilem proti vyhlášení nouzového stavu. „Domníváme se, že Vláda ČR poté, co bylo prodloužení nouzového stavu zamítnuto poslanci v minulém týdnu, vyhlásila jeho jednání protiústavně. Případnou ústavní stížnost senátorů jsem připraven podpořit svým podpisem.“ Kantor také shrnul svou představu testování dětí ve školách inspirované Rakouským příkladem. „Případné testy pro školáky by měly být neinvazivní, rychlé a spolehlivé.“ Takové možnosti poskytují například kloktací testy či odběr z nosu v hloubce asi 1 cm.

Náměstek olomouckého primátora Matouš Pelikán na tiskové konferenci připomněl téma dobudování tramvajové tratě do místní části Olomouce-Nové Sady. Jedná se o dlouhodobou prioritu města a nyní se na přípravě nové komunikace usilovně pracuje. V oblasti dopravy ještě zmínil novinku v tarifech městské hromadné dopravy. „Občané, doprovázející děti do tří let budou nově cestovat zdarma. A netýká se to pouze rodičů, ale jakéhokoli jejich doprovodu,“ řekl Pelikán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce