Jurečka (KDU-ČSL): Senát, obzvláště v dnešní době, potřebuje silné osobnosti

26.06.2020 17:35

Lidovci představují hvězdné kandidáty do Senátu pro volby 2020.

Jurečka (KDU-ČSL): Senát, obzvláště v dnešní době, potřebuje silné osobnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

O senátorské křeslo bude na podzim usilovat v dresu KDU-ČSL dvanáct hvězdných kandidátů. KDU-ČSL má tradičně silné zastoupení v horní komoře, v současnosti je třetím nejsilnějším klubem. V podzimních volbách obhajuje senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí šest mandátů. „Nabízíme velmi kvalitní kandidáty s rozumem, protože Senát, obzvláště v dnešní době, potřebuje silné osobnosti,“ řekl při představení kandidátů předseda lidovců Marian Jurečka.

Vedle zkušených senátorů, kteří obhajují své mandáty, jako jsou Jitka Seitlová nebo Václav Hampl, posílají lidovci do bojů o senátorská křesla nováčky. „Mám radost, že tady mámé výrazné osobnosti z regionální politiky, ale také z oblasti zdravotnictví nebo stavebnictví. Senát je pomyslným kyvadlem, které vyrovnává, přibrzďuje a napravuje věci, které se nepodaří na vládní a poslanecké úrovni dobře odladit,“ dodal předseda Marian Jurečka s tím, že Česká republika potřebuje zachovat pojistku ústavnosti a rozumu vůči populismu a PR zkratkám.

Předseda senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí Petr Šilar uvedl, že se těší na podzim na nové přírůstky jako kantor ve škole. „Jsem optimista a věřím, že naši kandidáti budou maximálně úspěšní. Je důležité, aby v Senátu byla většina těch, kteří používají zdravý rozum a mají pevné postoje,“ uvedl Šilar.

„Přeji Vám, a to je to vůbec nejtěžší, abyste uměli rozdělit čas mezi obvod a Senát. Měli byste pracovat v Senátu, ve výborech, abyste byli zasvěceni do odborné problematiky. Nedejte se strhnout a nedovolte, aby se tady hlasovalo o hlasování. To je naše privilegium, to je velká důvěra a čest, která se ve vás vkládá,“ dodal Pithart, který popřál všem mnoho úspěchů. 

ZDE se můžete podívat na medailonky jednotlivých kandidátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.