Jurečka (KDU-ČSL): To snad kandidát za ČSSD nemůže myslet vážně?

30.11.2019 16:01

Reakce na facebookovém profilu na komentář moravskoslezského lídra ČSSD Petra Kajnara ke zprávám o situaci v karvinském domově důchodců Slunečnice

Jurečka (KDU-ČSL): To snad kandidát za ČSSD nemůže myslet vážně?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Znám mnoho lidí, kteří svoji práci v sektoru sociálních služeb dělají opravdu jako poslání, i když jejich odměna rozhodně neodpovídá jejich nasazení, zodpovědnosti, lásce a empatii!

Bohužel opakovaně jsme navrhovali výraznější zvýšení platů a mezd pro pracovníky v sociálních službách, ale paní ministryně Maláčová, Schillerová, pan ministr Vojtěch i pan premiér tvrdí, že je vše v pořádku! Nesouhlasím také s tím, že všichni lidé co jsou v pečovatelských domovech mají příbuzné, to se pan Kajnar plete.

To co se v mnoha domovech děje, tak je nedůstojné a nepřijatelné, zde by mělo MPSV i zřizovatelé výrazně zvýšit motivaci a tlak na lidský a profesionální přístup. I proto jako KDU-ČSL navrhujeme zvýšení rozpočtu na sociální služby, protože návrh vlády pro rok 2020 je opět nedostatečný a vytváří prostor proto, že schopné a kvalitní lidi je obtížné udržet v sociálních službách při těchto nízkých platech.

(Více o reakci Petra Kajnara ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).