Jurečka (KDU-ČSL): To snad kandidát za ČSSD nemůže myslet vážně?

30.11.2019 16:01

Reakce na facebookovém profilu na komentář moravskoslezského lídra ČSSD Petra Kajnara ke zprávám o situaci v karvinském domově důchodců Slunečnice

Jurečka (KDU-ČSL): To snad kandidát za ČSSD nemůže myslet vážně?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Znám mnoho lidí, kteří svoji práci v sektoru sociálních služeb dělají opravdu jako poslání, i když jejich odměna rozhodně neodpovídá jejich nasazení, zodpovědnosti, lásce a empatii!

Bohužel opakovaně jsme navrhovali výraznější zvýšení platů a mezd pro pracovníky v sociálních službách, ale paní ministryně Maláčová, Schillerová, pan ministr Vojtěch i pan premiér tvrdí, že je vše v pořádku! Nesouhlasím také s tím, že všichni lidé co jsou v pečovatelských domovech mají příbuzné, to se pan Kajnar plete.

To co se v mnoha domovech děje, tak je nedůstojné a nepřijatelné, zde by mělo MPSV i zřizovatelé výrazně zvýšit motivaci a tlak na lidský a profesionální přístup. I proto jako KDU-ČSL navrhujeme zvýšení rozpočtu na sociální služby, protože návrh vlády pro rok 2020 je opět nedostatečný a vytváří prostor proto, že schopné a kvalitní lidi je obtížné udržet v sociálních službách při těchto nízkých platech.

(Více o reakci Petra Kajnara ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…