Jurka (ODS): Popraskaná fasáda zmizí, radnice má také novou spisovnu

09.09.2020 18:29

Fasáda atria a fasáda městského úřadu u budovy zvané Brychtovo pocházejí z roku 1997. Objekt nacházející se z pohledu od Husovy ulice později prošel jen částečnou opravou spodního nátěru.

Jurka (ODS): Popraskaná fasáda zmizí, radnice má také novou spisovnu
Foto: ODS
Popisek: ODS

Fasáda je místy popraskaná, zasolená, znečištěná a na mnoha místech se odlupuje.  A to i právě v okolí podatelny městského úřadu.

Radní města schválili částečnou opravu fasády a opravu soklu objektu radnice. „Hovoříme o opravě z Husovy ulice, o soklu v atriu a soklu ze strany náměstí včetně infocentra. V části Brychtovo dělníci obnoví poškozenou římsu včetně oplechování a nátěr fasády. Z pohledu od náměstí pak zajistí opravu a nátěr soklu i nátěr výklenků kolem vstupů a výloh. V případě turistického informačního centra se zaměří na sokl po okenní parapety. Nároží budovy tvoří pískovcový obklad, vstup do vnitrobloku pak pískovcový portál. Také tyto prvky necháme spravit,“ vyjmenoval starosta Vyškova Karel Jurka.

Zásahy spočívají mimo jiné v otlučení zasolených omítek na soklu budovy, v zapravení drobných trhlin či výměně vadných klempířských částí na římse. Práce začaly v červenci, potrvají průběžně ve dvou etapách do konce listopadu. Zajišťuje je za bezmála 400 tisíc korun společnost DOBEŠ-STAVBY. „Nová fasáda s opravenými prvky zajistí důstojnější vzhled budovy naší radnice,“ zdůraznil starosta Jurka.

Radní zároveň schválili nejvýhodnější nabídku na opravu místnosti pro spisovnu v objektu radnice. Určená místnost byla nevyužívaná, úředníky trápil nedostatek prostor pro nutnou archivaci. „Pro plnohodnotnou spisovnu byla ovšem nutná celková oprava místnosti, která se nachází v chodbě pod věží. Problematické bylo ústřední topení a především podlaha. Práce vyjdou na něco málo přes 150 tisíc korun,“ dodal starosta s tím, že zakázku přes léto zajistila firma Radek Soural.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…