KDU-ČSL: Vyjadřujeme hlubokou soustrast francouzskému lidu

08.01.2015 13:21

Stanovisko KDU-ČSL ke střelbě v redakci Charlie v Paříži.

KDU-ČSL: Vyjadřujeme hlubokou soustrast francouzskému lidu
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

KDU-ČSL vyjadřuje hlubokou soustrast francouzskému lidu a zejména příbuzným a blízkým obětí střelby v redakci časopisu Charlie Hebdo v Paříži, při které zahynulo 12 lidí, včetně dvou policistů.

Tato mimořádná situace nesmí evropské společenství odradit od hájení demokratických principů, lidských práv a práva na svobodné mínění. Místopředseda Výboru pro bezpečnost PČR a poslanec KDU-ČSL Ivan Gabal řekl: „Je načase začít se bránit. Útok v Paříži je útokem na celou Evropu, tedy i na nás a především na naše svobody. Smrt bezbranných by měla vést k probuzení evropského společenství, ke zvýšení bezpečnosti a k větší spolupráci demokratických států v obraně hodnot, jejichž hájení dnes v Paříži stálo nevinné oběti život.“

„Je nutné co nejdříve najít řešení, jak zastavit rozmáhající se projevy radikalismu v Evropě, které mohou vyústit v tak otřesný teroristický čin, jako se to stalo dnes ve Franci. Na půdě KDU-ČSL již nějakou dobu probíhá diskuse o opatřeních, která by umožnila předcházet radikalizaci zejména náboženských skupin a celkově zefektivnit boj proti terorismu,“ doplnil poslanec KDU-ČSL a předseda Výboru pro evropské záležitosti PČR Ondřej Benešík.

Ivan Gabal
Místopředseda výboru pro obranu PČR

Ondřej Benešík
Předseda výboru pro evropské záležitosti PČR

Petr Klíma
Předseda komise pro obranu a bezpečnost KDU-ČSL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.