KDU-ČSL: Zkušeného starostu Petra Fialu voliči poslali do Senátu z prvního kola

25.09.2022 12:42 | Tisková zpráva

Novým senátorem pro obvod č. 46 Ústí na Orlicí bude Petr Fiala kandidující v koalici KDU-ČSL a hnutí Společně pro kraj (SproK). Voliči jmenovce současného premiéra poslali do horní komory již v prvním kole. Fiala je zkušeným starostou Letohradu a v nové funkci se hodlá věnovat dopravě, konkrétně například dostavbě dálnice D-35.

KDU-ČSL: Zkušeného starostu Petra Fialu voliči poslali do Senátu z prvního kola
Foto: Screen FB KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka na sjezdu KDU-ČSL

Silný mandát nově zvoleného senátora ocenil i předseda KDU-ČSL Marian Jurečka: „Mám velkou radost, že voliči na Orlickoústecku vkládají do našeho Petra Fialy tak významnou důvěru a poslali jej do Senátu již z prvního kola. Dostane tak možnost navázat na 12 let působení svého předchůdce a kamaráda, lidovce Petra Šilara, kterému bych rád poděkoval za dosavadní práci. Celkově lidovci senátorské křeslo v regionu drží od roku 1996. Věřím, že Fiala dokáže své zkušenosti dlouholetého regionálního politika zúročit při práci v horní komoře parlamentu.“

Fiala hodlá v Senátu bojovat za rychlou dostavbu dálnice D-35 včetně potřebných přivaděčů, na jejichž dobudování stát kraji musí navýšit finanční prostředky. Také bude usilovat o stabilní plán financování krajů za účelem rekonstrukce místních silnic II. a III. třídy. V horní komoře se proto chce stát součástí výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu. Tématu se v současnosti věnuje jako předseda výboru pro dopravu Pardubického kraje.

„Upřímně děkuji občanům Orlickoústecka za významnou podporu ve volbách. Velmi si jejich důvěry vážím a vnímám ji jako velký závazek pro budoucí práci v Senátu. Snad lze silný mandát vnímat i jako ocenění mé dlouhodobé snahy o rozvoj našeho krásného regionu, v níž ani nadále nepolevím. Jsem připraven pomáhat samosprávám, spolkům a profesním organizacím s důležitými projekty, ale také občanům s jejich problémy. Chci být vaším senátorem, na kterého se můžete s důvěrou obrátit. Ať se nám na Orlickoústecku vždy dobře žije!“ poděkoval předseda hnutí SproK Petr Fiala voličům.

V Letohradu starostuje bez přestávky od roku 2006. Ve městě stál u projektů nové radnice, autobusového nádraží, podchodu pod vlakovým nádražím, zateplených škol či rekonstruovaného zdravotního střediska, koupaliště, restaurování mnoha památek a aktuálně u velké rekonstrukce Domu kultury. I díky konkrétním výsledkům se mu daří v obci držet stálý počet obyvatel.

Skoro deset let působí také jako předseda Sdružení obcí Orlicko, což je nejstarší svazek obcí v republice. V roce 2009 stál u zrodu Destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko, které do roku 2016 také předsedal. V Letohradě spoluzaložil hokejbalový klub a deset let předsedal Českomoravskému svazu hokejbalu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.