KSČM: Jediným důsledným řešením jsou předčasné volby

23.06.2013 19:46

Ze 6. zasedání ÚV KSČM.

KSČM: Jediným důsledným řešením jsou předčasné volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Sled událostí, které započaly v noci na čtvrtek 13. června zatčením nejbližších spolupracovníků premiéra Petra Nečase, současného a minulého šéfa Vojenského zpravodajství a dnes již bývalých poslanců ODS Ivana Fuksy, Petra Tluchoře a Marka Šnajdra, potvrdil oprávněnost tvrzení představitelů KSČM o neschopnosti a klientelismu pravicové vlády.

Vláda, která se prezentovala jako protikorupční, se ukazuje jako nejzkorumpovanější a nejprohnilejší v novodobých dějinách České republiky. Nynější snahy ODS pokračovat pod vedením pověřeného předsedy Martina Kuby v dosavadním koaličním vládnutí bez Petra Nečase, ale i protichůdná vyjádření představitelů TOP 09 ukazují na neschopnost sebereflexe a strach z voličů.

Jediným důsledným řešením současné situace je vyhlásit, po rozpuštění Poslanecké sněmovny, co nejdříve předčasné parlamentní volby. Takové řešení upřednostňuje široká veřejnost, odbory i další občanská sdružení a iniciativy. Připomínáme přitom slib Miloše Zemana, že bude prezidentem dolních deseti milionů občanů ČR.

K tomuto kroku je nezbytné, aby pro návrh ústavního zákona o rozpuštění Poslanecké sněmovny hlasovali nejenom opoziční poslanci, ale i odpovědně uvažující lidé z dosavadního vládního tábora, popřípadě tzv. nezařazení poslanci. Hlas svých voličů a občanů by měli vyslyšet i mnozí komunální politici, kteří jsou zastoupeni v Poslanecké sněmovně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…