KSČM: Nejen Piráti řeší otázku svobody internetu

23.06.2018 6:36

Česká pirátská strana se dnes vehementně vyjadřuje proti reformě autorského práva tzv. copyright, která je v současné době projednávána na půdě Evropského parlamentu.

KSČM: Nejen Piráti řeší otázku svobody internetu
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Hojně také citují německou poslankyni za Piráty Julii Redu, která se pro mnohé stala mluvčí opozice proti cenzuře internetu. Europoslanci za KSČM Kateřina Konečná a Jiří Maštálka chtějí říci, že tuto problematiku řeší nejen Piráti.

KSČM má na rozdíl od nich na programu mnohem více podstatných věcí, nicméně samozřejmě i otázka svobody šíření informací a bezpečný internet je pro nás zásadní. Právě jen díky KSČM mohla Julia Reda podat alternativní pozměňovací návrhy k čl. 11 a 13.

Postupujeme v úzké koalici se všemi, kterým není lhostejno, zda si budeme moci i v budoucnu porovnávat zprávy na internetu z více zdrojů, což je podle KSČM jedinou reálnou možností jak skutečně bojovat proti šíření falešných zpráv nebo vysloveným dezinformacím! Rovněž nám není lhostejné, zda budou moci naši občané i nadále sdílet parodie nebo kreslené vtipy na sítích.

Když už nám nepomohli zástupci ČR v Radě (nehlasovali proti návrhu), uděláme my v Evropském parlamentu vše pro to, abychom tyto nepřijatelné články z návrhu odstranili! Pevně doufáme, že se nám podaří to, co u směrnice o střelných zbraních, tedy odstranit alespoň ty největší nesmysly!

Jiří Maštálka a Kateřina Konečná
poslanci Evropského parlamentu za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny