KSČM: Neztrácejme čas, trvejme na rychlých předčasných volbách

12.07.2013 10:33

Stanovisko Výkonného výboru na 14. schůzi ÚV KSČM.

KSČM: Neztrácejme čas, trvejme na rychlých předčasných volbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

KSČM je přesvědčena, že za dané politické situace nelze vytvořit pevnou a stabilní vládu, která by měla většinu v současné Poslanecké sněmovně a zároveň i důvěru občanů České republiky. Proto stále považuje za nejrychlejší a nejvíce stabilizující řešení současné krize rozpuštění Poslanecké sněmovny PČR ústavním usnesením a neprodlené vypsání předčasných voleb.

Pokusy kolem vytvoření další vlády na zbývajících 10 měsíců považujeme za zbytečnou ztrátu času. Lavírování představitelů ODS i TOP 09 jen blokuje skutečné řešení. Jejich opakovaná „silácká“ prohlášení, že pokud nebudou respektováni, zasadí se o rozpuštění sněmovny, slouží jen boji o čas v dalších pokusech o sestavení vlády. Doufají tak v to, že by se ještě mohli dostat k moci a komplikovat dále dění v České republice.

Rychlé jmenování vlády Jiřího Rusnoka umožnilo odchod členů vlády Petra Nečase z jejich úřadů. Pokud se ODS a TOP 09 pokoušejí zpochybnit legitimitu tohoto ústavního pokusu, tak by si měly uvědomit, jak vážně byla a je zpochybněna legitimita jejich postupů v minulosti i návrhu na nestabilní slepenec 101 poslanců zahrnující nikým nevolené uskupení LIDEM.

Odchod Nečasova kabinetu totiž přivítala absolutní většina obyvatel naší země.

KSČM v žádném případě nepodpoří jmenování Miroslavy Němcové premiérkou a takto sestavené vládě by ani nedala svou důvěru. Je evidentní, že politikům z ODS a TOP 09 nejde o občany této země, ale hlavně o zachování jejich politických pozic. Jedině prosazení co nejrychlejších voleb, které navrhuje KSČM, může otevřít cestu k politicky korektnímu a ústavně čistému naplnění očekávání většiny obyvatel České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…