KSČM: Svoláváme demonstraci proti vládě

16.06.2022 4:31 | Tisková zpráva

KSČM připravuje protivládní protestní shromáždění, které se uskuteční v sobotu 18. června od 15 hodin na Václavském náměstí v Praze.

KSČM: Svoláváme demonstraci proti vládě
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

„Protest je namířen proti současnému drastickému zdražování, nárůstu chudoby, poklesu reálných mezd i proti neschopnosti a neochotě stávající vlády tento stav jakkoliv řešit,“ uvedl místopředseda KSČM Milan Krajča. Demonstrace je reakcí na zdražování potravin, energií a pohonných hmot, pokles reálné výše mezd kvůli nejvyšší inflaci v historii samostatné České republiky a na propad životní úrovně naprosté většiny občanů.

Na demonstraci promluví kromě předsedkyně KSČM Kateřiny Konečné a prezidentského kandidáta Josefa Skály také členové odborů a představitelé dalších protestních iniciativ. Zároveň zde budou představeny konkrétní návrhy na řešení aktuální situace jako je zavedení nulové DPH na základní potraviny a služby, zastropování cen pohonných hmot a energií, převzetí plné kontroly státem nad výrobou a distribucí elektřiny a nad nákupem, skladováním a distribucí plynu, zavedení regulace nájemného, zvýšení mezd a důchodů, prosazení progresivního zdanění, zavedení miliardářské daně a ukončení každoročního vyvádění stovek miliard korun z naší země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.